Ostapenko: Strādāju pie tā, lai būtu pacietīgāka

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko treniņos strādā pie tā, lai būtu pacietīgāka un necenstos par katru cenu gūt punktus pēc katra sitiena. 

Ostapenko pastāstīja, ka pandēmijas dēļ šogad aptuveni pusgadu pavadījusi Latvijā. Pēdējo reizi viņa tik ilgi mājās bijusi desmit vienpadsmit gadu vecumā. 

"Dažreiz nesapratu, kur likt enerģiju, jo manī tā bija sakrājusies un nezināju, kur to likt," Latvijas Televīzijas "Sporta studijā" neslēpa Ostapenko. 

2020. gadā Covid-19 dēļ bija mazāk turnīru nekā ierasts. Kopumā viņa šajā sezonā aizvadīja tikai 17 spēles. Par savu lielāko uzvaru šogad Ostapenko nosauca panākumu pret Sofiju Keninu Federāciju kausā, kad Latvijas Amerikā tikās ar tenisa lielvalsti ASV. 

WTA rangā Ostapenko pašlaik ieņem 44. pozīciju. 

2020. gadā 23 gadus vecā Ostapenko vienspēlēs izcīnīja deviņas uzvaras un piedzīvoja astoņus zaudējumus. 

"Strādāju pie tā, lai mazāk kļūdītos un izpildītu uzvaras punktus, kad man ir ērti, nevis no katras bumbas. Tas ir grūti, jo vienmēr mēģinu spēlēt agresīvi. Tā tas bijis jau no pašas bērnības. Gandrīz vienmēr man tas ir izdevies, bet šajā līmenī meitenes ļoti maz kļūdās. Mēģinu pie tā strādāt. Ir brīži, kad esmu pacietīga, bet pēc dažām spēlēm atkal parādās vecā Aļona un gribas sist katru bumbu. Pietrūkst pacietības. Man gan liekas, ka uzlabojumi jau ir," pastāstīja Ostapneko. 

Viņas treneris ir pazīstamais zviedru speciālists Tomass Hegšteds, kurš Ostapenko ir nu jau kārtējais treneris. Viņa vadībā Latvijas tenisa zvaigzne gatavosies nākamās sezonas pirmajam "Grand Slam" turnīram "Australian Open". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu