NBA spēlētājs Brazdeikis šogad varētu iegūt Lietuvas pilsonību

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Igns Brazdeikis
Igns Brazdeikis Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" spēlētājs Igns Brazdeikis gatavojas iegūt Lietuvas pilsonību, vēsta ziņu aģentūra BNS.

Patlaban 21 gadu vecais basketbolists ir dzimis Kauņā, Lietuvā. Sportista ģimene vēlāk pārcēlās uz ASV, bet pēc tam uz Kanādu.

Brazdeikis ir iesniedzis nepieciešamos dokumentus Lietuvas prezidenta birojam, lai iegūtu šīs valsts pilsonību. Patlaban viņam ir Kanādas pilsonība.

"Lēmums par viņa pilsonību, visticamāk, tiks pieņemts jau šogad," sacīja Lietuvas prezidenta Gitana Nausēdas preses pārstāvis Antans Bubnelis.

Lietuvas Basketbola federācija jau janvārī paziņoja, ka tā lūgs prezidenta biroju izskatīt jautājumu par pilsonības piešķiršanu Brazdeikim.

Pērn NBA draftā Brazdeiki ar 47. numuru izvēlējās Sakramento "Kings", kas viņu aizmainīja uz Ņujorkas "Knicks". Viņš debijas sezonā NBA piedalījās deviņās spēlēs un vidēji guva 1,9 punktus.

Sezonas lielāko daļu Brazdeikis pavadīja NBA G līgā jeb attīstības līgā, kur viņš 24 spēlēs vidēji guva 20,9 punktus. 

Pirms tam Brazdeikis spēlēja koledžu čempionāta NCAA pirmās divīzijas turnīrā, pārstāvot Mičiganas universitāti. 2018./19. gada sezonā 37 spēlēs viņam vidēji 14,8 punkti.

Jauniešu vecumā Brazdeikis ir pārstāvējis Kanādas junioru izlases. NBA mājaslapā norādītā informācija liecina, ka viņš ir 1,98 metrus garš un sver aptuveni 100 kilogramus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu