Glovacka vietā pret Okoliju cīnīsies vēl nepārspēts Polijas bokseris

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lorenss Okolijs (no kreisās)
Lorenss Okolijs (no kreisās) Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas boksera Maira Brieža bijušais pretinieks polis Kšištofs Glovackis inficējies ar Covid-19, tāpēc viņu 12. decembrī Londonā (Lielbritānija) aizstās cits Polijas bokseris Nikodems Jezevskis, kurš ringā vēl nav piedzīvojis zaudējumu.

Glovackis savu līdz šim pēdējo cīņu aizvadīja pērn Rīgā, skandalozajā duelī piekāpjoties Briedim. Viņi cīnījās Pasaules boksa supersērijas pusfinālā, un likme bija arī WBO pasaules čempiona josta, kas Briedim vēlāk tika atņemta.

Bija paredzēts, ka 12. decembrī Glovackis cīnīsies pret Lielbritānijas bokseri Lorensu Okoliju par vakanto WBO pasaules čempiona jostu, taču Polijas bokseris nevarēs aizvadīt šo dueli, jo inficējies ar Covid-19.

Glovacka vietā Okolijam pretī stāsies 29 gadus vecais Jezevskis, kurš karjerā vēl nav piedzīvojis zaudējumu - viņa kontā ir 19 uzvaras (9 nokauti) un viens neizšķirts. Polis lielāko daļu savu cīņu aizvadījis dzimtenē.

Arī 27 gadus vecais Okolijs karjerā ir nepārspēts - 14 uzvaras (11 nokauti). Viņš ir paudis vēlmi apvienot vairākas pasaules čempiona jostas, un vajadzības gadījumā būšot gatavs stāties pretī arī IBF jostas īpašniekam Mairim Briedim.

12. decembrī brits Entonijs Džošua centīsies aizstāvēt IBF, IBO, WBA un WBO pasaules čempiona titulus smagsvaru kategorijā, cīnoties pret Bulgārijas bokseri Kubratu Puļevu.

Okolija un Glovacka tikšanās ringā bija paredzēta kā viena no iesildošajām cīņām pirms vakara galvenā dueļa starp Džošua un Puļevu. Cīņa par WBO titulu pirmajā smagajā svarā (līdz 90,7 kg) izpaliks, taču Okolijs samēros spēkus ar Jezevski.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu