Fetisovs par CAS lēmumu: Vissliktākais ir tas, ka sodīti arī nevainīgi cilvēki (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Vjačeslavs Fetisovs
Vjačeslavs Fetisovs Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas Valsts domes deputāts un olimpiskais čempions hokejā Vjačeslavs Fetisovs izteicies par Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) lēmumu, kas paredz, ka lielvalsts sporta pasākumos piedalīties nedrīkstēs nākamos divus gadus.

Līdz ar ceturtdien pieņemto CAS lēmumu kļuvis zināms, ka Krievija nedrīkstēs piedalīties Tokijas olimpiskajās un paralimpiskajās spēlēs, kā arī 2022. gada Pasaules kausā futbolā.

"Pats sliktākais ir tas, ka sodīti arī nevainīgi cilvēki. Un viņi tiek sodīti nevis par saviem grēkiem, bet gan tāpēc, ka sodīta visa sistēma. Tas ir precīzi noteikts noteikumos. Sports ir darbības lauks, kurā noteikumi ir ļoti skaidri formulēti. Kad antidopinga noteikumu pārkāpums kļūst sistemātisks, rodas aizdomas par visu valsti," Krievijas medijos citēts Fetisovs.

Fetisovs tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem hokeja aizsargiem. 

Nākamajās divās olimpiskajās spēlēs un arī visu sporta veidu pasaules čempionātos nebūs redzams Krievijas karogs, kā arī neskanēs šīs valsts himna. Krievijai arī nākamajos divos gados nebūs iespēja uzņemt nozīmīgākos sporta pasākumus.

"Jāņem vērā, ka sportu pārvalda valsts. Krievijā tas tieši tā arī ir: visa sporta nozare ir pakļauta sporta ministrijas atbildībā," norādīja savulaik izcilais hokejists.

CAS lēmums bija paredzēts pavasarī, bet koronavīrusa izplatības dēļ tas tika pārcelts uz nenoteiktu laiku. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu