Video Bertāna aģents: Citā situācijā mēs ne tuvu nedabūtu to, ko Vašingtonā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Basketbola leģenda Valdis Valters uz interviju "11TV" sporta blogā aicinājis basketbola aģentu Artūru Kalnīti, kas plašākai sabiedrībai pazīstams kā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) latviešu spēlētāju Dāvja Bertāna, Rodiona Kuruca un Anžeja Pasečņika pārstāvis.

Sarunā tika apspriestas Kalnīša aģenta gaitas, Dāvja Bertāna karjeras līkloči un jaunā līguma parakstīšanas process, Rodiona Kuruca situācija, jauno basketbolistu izglītības iespējas, kā arī Latvijas izlase.

Bertāns novembra beigās parakstīja jaunu līgumu ar Vašingtonas "Wizards" uz pieciem gadiem par 80 miljoniem ASV dolāru. Pirms tam medijos izskanēja informācija par pastiprinātu interesi no citām komandām, taču aģents tās nosauca par spekulācijām.

"Interese bija, bet tas, kas parādījās medijos, nebija līdz galam precīzi. Tās bija tādas ļoti dziļas spekulācijas. Es domāju, ka kādā citā situācijā mēs nebūtu dabūjuši ne tuvu to, ko mēs dabūjām Vašingtonā," skaidro aģents.

Tāpat Kalnītis vērsa uzmanību uz pagājušajā sezonā notikušajām lietām, kas gaidāmās sarunas par jauno līgumu padarīja sarežģītākas. Piemēram, pērn Hjūstonas "Rockets" ģenerālmenedžeris Derils Morijs savā "Twitter" kontā pauda atbalstu Hongkongā notiekošajiem protestiem, kas sarežģīja NBA attiecības ar Ķīnu.

"Sezonas sākumā bija Morija tvīts par Honkongu, ar basketbolu saistītie ienākumi uzreiz nokrītās. Mēs noslēdzām iepriekšējo līgumu ar domu, ka algu griestiem šosezon bija jāceļas par sešiem miljoniem, līdz ar to komandām bija jābūt par sešiem miljoniem vairāk, taču tas nenotika," atzīst Kalnītis.

"Notiek Morija tvīts, tad mēs aizejam tālāk, atnāk "korona" [Covid-19 koronavīruss]. Viss, kas notika sezonas laikā... Dāvis spēlē lieliski, mēs sēžam un domājam: "Bļāviens, kas vēl var notikt?" Tas bija mirklis, kad likās - kas būs nākamais. Tad, kad nonācām līdz brīvo aģentu tirgum, Dāvis bija uzlicis savus uzstādījumus, ko viņš grib redzēt no manis, tālāk jau tas bija tehnikas jautājums."

Turpinot par līguma sarunām, Kalnītis uzsvēra, ka tās bija sarežģītas un ir grūti noteikt spēlētāja vērtību, taču tajā palīdzējusi spēcīga analītiķu komanda.

"Mūsu uzņēmuma grupā ir ļoti spēcīgi analītiķi, kas man sagatavoja uz 12 lapām analītiku, ko Dāvis dara labi un ko viņš dara slikti. Izvērtējot un salīdzinot to ar esošajiem līgumiem un pieejamajiem algu griestiem, tu uztaisi provizorisko skatījumu pa spēlētāja vērtību.

Tās sarunas bija diezgan intensīvas un spraigas," uzskata Kalnītis.

Bertāns "Wizards" rindās 2019./2020.gada sezonā 54 mačos vidēji spēlē izcēlās ar 15,4 punktiem un kopumā realizēja 42,4% trīspunktu metienu. Tikmēr jaunās sezonas pirmajos četros mačos vidēji gūti 12,0 punkti un realizēti 34,5% tālmetienu.

Ģenerālis Valdis Valters un Bukmeikers Arvīds Rasa blogā visu sezonas laiku sekos līdzi notikumiem NBA gan regulārās "Ģenerālis vs. Bukmeikers" sērijās, gan individuāli analizējot notikumus basketbola laukumā.

Raksts tapis sadarbībā ar "11tv.lv".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu