"Sharks" galvenais treneris: Domāju, ka Balcers spēs mums palīdzēt

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: bellevillesens.com

Vieta sastāvā Rūdolfam Balceram nebūs garantēta, taču ar laiku Latvijas hokeja uzbrucējs varētu palīdzēt komandai, preses konferencē norādīja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Sanhosē "Sharks" galvenais treneris Bobs Bugnērs.

"Godīgi sakot, neesmu viņu redzējis spēlējam. Taču esmu runājis ar menedžmentu un puišiem, kuri viņu iepriekš ir redzējuši," sacīja treneris.

"Sharks" treneris dzirdējis atsauksmes, ka Balcers ir ātrs un tehnisks spēlētājs.

"Viņš komandai varētu dot ātrumu. Viņš ir jauns puisis, kuram labi strādā rokas," teica Bugnērs. 

Pagājušajā sezonā Balcers teicami spēlēja Amerikas Hokeja līgā (AHL), kur viņš 33 spēlēs sakrāja 36 rezultativitātes punktus (16 vārti + 20 piespēles).

"Viņš pagājušajā sezonā AHL vidēji spēlē atzīmējās ar rezultativitātes punktu. Domāju, ka viņš spēs mums palīdzēt," norādīja "Sharks" stūrmanis.

"Mēs konstanti meklējam iespējas pastiprināt mūsu komandu. Viens no veidiem ir piesaistīt šādu spēlētāju no atteikumu saraksta. Man patīk mūsu uzņemtais kurss, kādā mēs virzāmies."

Bugnērs norādīja, ka viņš nevar apsolīt Balceram vietu sastāvā, taču Latvijas hokejistam tiks dota iespēja sevi pierādīt.

"Ceru, ka ar laiku viņš iekļūs sastāvā. Nevaru sniegt nekādas garantijas," sacīja "Sharks" galvenais treneris.

Bugnērs arī atzīmēja, ka paies krietns laiks, kamēr tiks nokārtotas visas formalitātes, lai Balcers varētu pārcelties no Kanādas kluba Otavas "Senators" uz ASV. Treneris izteica minējumu, ka tas notiks trīs vai četrās nedēļās, jo jāņem vērā arī Covid-19 faktors.

"Taču, kad viņš ieradīsies, rēķinos, ka viņš cīnīsies par vietu NHL komandas sastāvā."

49 gadus vecais Bugnērs par "Sharks" stūrmani kļuva 2019. gada decembrī, kad viņu nozīmēja par galvenā trenera vietas izpildītāju.

Savukārt pērn septembrī Bugnēru oficiāli apstiprināja "Sharks" galvenā trenera amatā. Viņš iepriekš vairākas sezonas Sanhosē strādāja par galvenā trenera asistentu.

Divas sezonas Bugnērs bijis arī NHL kluba Floridas "Panthers" galvenais treneris.

"Sharks" pagājušajā sezonā nespēja kvalificēties Stenlija kausa izcīņai. NHL regulārajā čempionātā Sanhosē vienība Rietumu konferences kopvērtējumā palika pēdējā vietā.

23 gadus vecais Balcers līdz šim savā karjerā "Senators" rindās NHL piedalījies 51 spēlē, guvis sešus vārtus un veicis 11 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis lietderības koeficientu -9.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu