Fāzels: Ir jānotiek brīnumam, lai PČ hokejā notiktu Baltkrievijā (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Lukašenko (no kreisās)
Aleksandrs Lukašenko (no kreisās) Foto: Reuters/ScanPix

Ir jānotiek brīnumam, lai šogad pavasarī pasaules hokeja čempionāta spēles norisinātos Baltkrievijā, intervijā Vācijas medijam norādīja Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels.

Fāzela un Baltkrievijas pašpasludinātā prezidenta Aleksandra Lukašenko nesenā tikšanās hokeja sabiedrībā guvusi lielu rezonansi. Aizvien nav pieņemts oficiāls lēmums par 2021. gada pasaules čempionāta rīkotājvalstīm. Viena no tām ir Latvija, otra Baltkrievija.

Protesti pret Lukašenko režīmu Baltkrievijā nerimst kopš pērn 9. augustā notikušajām prezidenta vēlēšanām. Par to uzvarētāju tika pasludināts līdzšinējais prezidents Lukašenko, tomēr opozīcija apsūdz režīmu plašā vēlēšanu rezultātu viltošanā un pieprasa viņa atkāpšanos.

IIHF prezidents intervijā sporta žurnālam "Sportschau" izteicies, ka pasaules čempionāta sarīkošana Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā ir grūti iedomājama.

"Es varētu pat teikt, ka ir jānotiek brīnumam. Tomēr mēs lēmumu nebalstīsim uz emocijām," sacīja Fāzels.

IIHF ģenerālsekretārs Horsts Lihtners arī piedalījās intervijā, kā arī viņš bija līdzi Fāzelam vizītē Baltkrievijā.

"Horstam ir vēl jāveic analīze iespējamajam plānam B," atklāja Fāzels.

"Varu apstiprināt, ka mums ir piedāvājumi un noris sarunas. Neesam naivi, sarunas sākām jau pērn oktobrī. Nu ir laiks vienoties par konkrētiem nosacījumiem. Tas prasīs dienas, nevis mēnešus. Mūsu ambīcijas ir sarīkot pasaules čempionātu," teica IIHF ģenerālsekretārs Lihtners.

Fāzels iepriekš IIHF mājaslapā intervijā norādīja, ka no Dānijas ir saņemts piedāvājums rīkot turnīru, kā arī IIHF ir veikusi pārrunas par čempionāta organizēšanu Slovākijā.

Pasaules čempionāta Rīgas daļu organizē Latvijas Hokeja federācijas (LHF) izveidotā SIA "Hokeja akadēmija". Tās valdes loceklis Edgars Buncis atzīst, ka pašlaik turnīra organizēšana neskaidrības dēļ ir apstājusies. 

Vienīgo reizi pasaules čempionātu Baltkrievija uzņēmusi 2014. gadā. Toreiz turnīru kopumā apmeklēja vairāk nekā 640 000 skatītāju jeb vidēji mačā 10 001 cilvēks. Tas aizvien ir trešais apmeklētākais pasaules čempionāts. 

Savukārt Rīga vienīgo reizi pasaules hokeja čempionāta spēles rīkojusi 2006. gadā.

2021. gada pasaules čempionāts ieplānots no 21. maija līdz 6. jūnijam.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu