Ar Covid-19 saslimis NBA basketbolists, kurš koronavīrusa dēļ zaudējis septiņus ģimenes locekļus (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Karls Entonijs Taunss
Karls Entonijs Taunss Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Minesotas "Timberwolves" zvaigzne Karls Entonijs Taunss saslimis ar Covid-19, par ko pats basketbolists publiski paziņoja piektdien.

Piektdien paredzētā spēle starp "Timbervolwes" un Memfisas "Grizllies" komandām tika atcelta, bet brīdi iepriekš ar emocionālu paziņojumu savā "Twitter" kontā klajā nāca Taunss.

Basketbolists pagājušajā gadā Covid-19 slimības izraisīto seku dēļ zaudēja māti, kā arī vēl sešus ģimenes locekļus.

"Pirms spēles ar Memfisas komandu saņēmu šokējošu zvanu, kas atklāja, ka esmu saslimis ar Covid-19," teikts basketbolista paziņojumā. "Katru dienu lūdzos, lai šis vīruss izsīkst. Lūdzu ikvienu no jums uztvert šo nopietni un ievērot visas nepieciešamās drošības prasības."

Taunss uzsvēra, ka vienatnē vīrusu uzveikt nav iespējams, tas jādara visiem kopā.

Pagājušā gada aprīlī 58 gadu vecumā no Covid-19 radītajām komplikācijām dzīvību zaudēja Taunsa māte Žaklīna. Arī viņa tēvs inficējās ar vīrusu, tomēr spēja atkopties.

"Pēdējo septiņu mēnešu laikā esmu redzējis pietiekami daudz zārku," decembrī pirms jaunās sezonas sākuma teica Taunss, kurš neslēpa, ka viņa tēvs un māsa aizvien cīnās ar pēcslimības komplikācijām, piemēram, pārmērīgu stresu.

Piektdien Covid-19 dēļ kopumā tika atceltas trīs spēles.

Taunss šosezon laukumā devies vien četrās spēlēs, tajās vidēji izceļoties ar 22 punktiem, 12,5 atlēkušajām bumbām un 4,3 rezultatīvām piespēlēm.

Minesotas komanda ar trim uzvarām astoņās spēlēs Rietumu konferencē ieņem pēdējo jeb 15.vietu.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu