Zirne izcīna devīto vietu Pasaules kausa posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ulla Zirne
Ulla Zirne Foto: Sandra Škutāne

Latvijas kamaniņu braucēja Ulla Zirne svētdien izcīnīja devīto vietu Pasaules kausa septītā posma sacensībās, kamēr Elīza Tīruma un Kendija Aparjode bija attiecīgi 12. un 14.pozīcijā.

Pirmo uzvaru pēc divu gadu pārtraukuma svinēja vāciete Natālija Gaizenbergre, kura bija nepārspēta abos braucienos, otrajā no tiem labojot trases rekordu. Vāciete karjeras laikā svinējusi 50 uzvaras Pasaules kausa sacensībās.

Otro vietu izcīnīja austriete Madeleine Egle, kura divu braucienu summā zaudēja 0,228 sekundes, bet vēl astoņas sekundes tūkstošdaļas atpalika vāciete Anna Berreitere.

Zirne uzvarētājai zaudēja 0,672 sekundes, Tīruma atpalika 0,729 sekundes, bet Aparjode bija 0,772 sekundes lēnāka.

Gaizenbergere pirmajā braucienā trasi veica 41,112 sekundēs, Egle atpalika 0,035 sekundes, bet trešā ar 0,089 sekunžu deficītu bija krieviete Tatjana Ivanova. No latvietēm sestā bija Aparjode, kura atpalika 0,166 sekundes, Zirnei bija 0,272 sekunžu deficīts un 12.rezultāts, bet Tīrumai - 0,382 sekunžu atpalicība un 14.vieta.

Otrajā braucienā Gaizenbergere finiša līniju šķērsoja pēc 41,009 sekundēm. Berreitere atpalika 0,121 sekundi un ar otro rezultātu braucienā pakāpās uz otro vietu summā, bet trešā ar 0,179 sekunžu lēnāku laiku bija Ivanova. 

Zirne bija tieši 0,400 sekundes lēnāka un uzrādīja desmito rezultātu, Tīrumai vēl sekundes tūkstošdaļu lēnāks laika deva 11.vietu, bet Aparjode trases vidusdaļā kļūdījās un Gaizenbergerei zaudēja 0,606 sekundes, ieņemdama 17.vietu un summā atkāpdamās uz 14.pozīciju.

Sacensībās piedalījās 28 kamaniņu braucējas.

Kopvērtējumā pirmo vietu ar 780 punktiem ieņem Gaizenbergere, kura pēc astoņām otrajām vietām svētdien tika pie pirmās uzvaras sezonā, tālāk ar 706 punktiem ir viņas tautiete Jūlija Taubica, bet pirmo trijnieku ar 521 punktu noslēdz Egle. Tīruma ar 420 punktiem ieņem sesto vietu, Aparjode ar 343 punktiem ir devītā, Zirnei 210 punkti dod 16.pozīciju, Sigita Bērziņa ar 91 punktu ir 28., bet Elīna Ieva Vītola guvusi 55 punktus un ir 35.vietā.

Latviju šajās sacensībās šoreiz pārstāvēja trīs sportistes, jo Elīna Ieva Vītola piektdien Nāciju kausā finišu nesasniedza un palika bez rezultāta.

Zirne piektdien Nāciju kausā jeb kvalifikācijas sacensībās 31 sportistes konkurencē ierindojās ceturtajā vietā, tādējādi sasniedzot Pasaules kausa sacensības, bet Tīruma un Aparjode pamatsacensībās vietu sev bija garantējušas jau iepriekš.

Šosezon pa vienai bronzas medaļai ir gan Tīrumai, gan Aparjodei. Tīruma trešo vietu izcīnīja Vinterbergā, bet Aparjode - Oberhofā. Zirnei augstākais sasniegums šosezon ir septītā vieta Pasaules kausa posmā Siguldā, kas vienlaikus arī bija Eiropas čempionāts.

Aizvadītajā etapā Siguldā no Latvijas sportistēm visaugstāko vietu izcīnīja Vītola, ierindojoties augstajā piektajā pozīcijā. Uzreiz aiz viņas finišēja Tīruma un Zirne.

Šosezon Oberhofā jau bija notikušas vienas Pasaules kausa sacensības. Pēc kārtas trešajā etapā Aparjode izcīnīja bronzu, Tīruma ierindojās sestajā vietā, bet septiņas pozīcijas zemāk bija Zirne. Iepriekš Oberhofā startēja arī Sigita Bērziņa, sportistei ierindojoties 18.vietā.

Pagājušajā sezonā Oberhofā vislabāk klājās Aparjodei, viņai ierindojoties sestajā vietā. Tīruma un Zirne palika uzreiz aiz vadošā desmitnieka.

Jau ziņots, ka no Latvijas sportistiem sestdien vieninieku sacensībās augstvērtīgāko sniegumu demonstrēja Gints Bērziņš, viņam ierindojoties septītajā pozīcijā. Tikmēr brāļi Juris un Andris Šici izcīnīja bronzu.

Startam Oberhofā Pasaules kausa posmā bija pieteikušies 144 sportisti no 21 valsts. Viņu vidū bija 44 sievietes, tikpat vīriešu un 28 divvietīgās ekipāžas.

Pasaules kausa sezona norit tikai Eiropā.

Pasaules kaus sezonas turpinājumā sacensības vēl paredzētas Insbrukā, bet mēneša noslēgumā kamaniņu braucēji atgriezīsies Kēnigszē, kur norisināsies pasaules čempionāts. Sezonas fināls paredzēts februāra sākumā Sanktmoricā, kur Pasaules kausa sacensības nav notikušas kopš 2012.gada janvāra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu