Esporta krīze? Šaha zvaigzne Kārlsens - 2020. gada vispelnošākais esportists

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Magnuss Kārlsens
Magnuss Kārlsens Foto: EPA/Scanpix

Par aizvadītā gada vislabāk atalgoto esportistu kļuvis pasaulslavenais šahists Magnuss Kārlsens no Norvēģijas, vēsta portāls "insidethegames" un žurnāls "Forbes".

30 gadus vecais pasaules čempions šahā un pasaules ranga līderis pērn vietnē "Chess24" nopelnījis vairāk nekā pusmiljonu ASV dolāru (510 587 dolāru, aptuveni 422 559 eiro).

Kārlsens tiešsaistē šahu spēlē ar segvārdu "DrNykterstein". Covid-19 pandēmijas rezultātā šaha spēle tiešsaistē kļuvusi daudz populārāka.

Tiesa, Covid-19 pandēmijas dēļ Top 50 apmaksātākie esportisti pērn nopelnījuši par 80% mazāk nekā gadu iepriekš. 2019. gadā peļņa bija 55 miljoni ASV dolāru (45,51 miljons eiro), bet pērn tikai 11 miljoni (9,1 miljons eiro).

Piemēram, populārās "Fortnite" spēles balvu fonds pērn bija tikai 7,88 miljoni ASV dolāru (6,5 miljoni eiro), bet 2019. gadā tas 71,59 miljoni dolāru (59,24 eiro).

Top 50 esportistu vidējais vecums ir 22,7 gadi. Viņu starpā ir septiņi pusaudži.

Esporta likmju un izklaides kompānijas "Unikrn" pārstāvis norāda, ka cilvēki vispirms esportu saista ar spēlēm CS:GO, DOTA un "League of Legends", nevis ar šahu.

"Magnuss Kārlsens ir fantastisks čempions un gadiem dominējis savā jomā, veicinot sporta veida atpazīstamību," norādīja pārstāvis.

"Iedvesmojoši redzēt, ka spēlētāji joprojām visā pasaulē gūst peļņu turnīros, kurus organizatori cenšas sarīkot pēc iespējas labāk, darot visu, kas ir viņu spēkos."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu