Video ⟩ Bļugers skaitliskajā mazākumā skaistā veidā gūst šosezon pirmos vārtus NHL (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja uzbrucējs Teodors Bļugers otrdien guva savus pirmos vārtus šosezon Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda savā laukumā ar rezultātu 5:4 (1:3, 3:1, 0:0, 1:0) papildlaikā pārspēja Vašingtonas "Capitals".

Latvijas hokejists vārtus guva komandai spēlējot skaitliskajā mazākumā trijatā pret pieciem pretiniekiem. Viņš otrajā periodā panāca rezultātu 3:4.

Šī ir pirmā reize kopš 2012. gada, ka kāds no "Penguins" hokejistiem gūst vārtus skaitliskajā mazākumā trīs pret pieci.

Bļugers šajā mačā izcēlās arī ar rezultatīvu piespēli, vārtu guvumā asistējot kanādietim Koltonam Sīvioram, kurš pirmajā periodā panāca neizšķirtu 1:1.

Latvietis laukumā pavadīja 10 minūtes un septiņas sekundes (1:23 skaitliskajā mazākumā), izpildīja vienu metienu un vienu spēka paņēmienu, uzvarēja sešos no astoņiem iemetieniem, un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

26 gadus vecais Bļugers šosezon NHL piedalījies četros mačos, guvis vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles, taču sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -2.

"Penguins" spēles gaitā bija iedzinējos ar 1:3 un 2:4, tomēr spēja izcīnīt uzvaru. Papildlaikā uzvaras vārtus guva komandas kapteinis kanādietis Sidnijs Krosbijs.

Vēl uzvarētāju labā ar precīziem metieniem izcēlās amerikānis Džeiks Gencels un krievs Jevgeņijs Malkins, kuri guva vārtus skaitliskajā vairākumā.

"Penguins" vārtsargs amerikānis Keisijs Desmits atvairīja 22 pretinieku metienus, tikmēr "Capitals" ripu ķērājs čehs Viteks Vitačeks tika galā ar 25 metieniem.

Desmits, kurš vārtu guvumā piespēlēja Bļugeram, pēc mača ģērbtuvē simbolisko ķiveri, kas tiek pasniegta mača labākajam spēlētājam, piešķīra Latvijas hokejistam.

"Capitals" labā divus vārtus guva kanādietis Toms Vilsons, bet pa reizei ar precīzu metienu atzīmējās dānis Larss Ellers un krievs Jevgeņijs Kuzņecovs.

Hokeja viena no lielākajām zvaigznēm krievs Aleksandrs Ovečkins atzīmējās ar rezultatīvu piespēli "Capitals" rindās.

Austrumu divīzijā "Penguins" ar divām uzvarām četrās spēlēs nopelnījusi četrus punktus un ieņem piekto vietu.

Tikmēr "Capitals" četrās spēlēs sakrājusi sešus punktus un ierindojas otrajā pozīcijā Austrumu divīzijā, kur līdere ir Filadelfijas "Flyers".

Citā spēlē Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins otrdien piedzīvoja neveiksmi arī NHL sezonas otrajā spēlē. Viņa pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" viesos ar rezultātu 2:3 (0:0, 1:2, 1:0, 0:1) papildlaikā piekāpās Detroitas "Red Wings".

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu