NBA zvaigznei Ērvingam "brīvsolis" izmaksās prāvu summu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kairijs Ērvings
Kairijs Ērvings Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznei Karijam Ērvingam prāvu summu izmaksās divu nedēļu prombūtne no Bruklinas "Nets" komandas, vēsta ESPN.

Ērvings otrdien piedalījās komandas treniņā, un "Nets" galvenais treneris Stīvs Nešs norādīja, ka Bruklinas vienības saspēles vadītājs trešdien varētu doties laukumā spēlē pret Klīvlendas "Cavaliers".

Šī varētu būt pirmā spēle, kad laukumā kopā dosies šobrīd līgas ievērojamākais spēlētāju trio - Ērvings, Kevins Durants un Džeimss Hārdens, kurš nesen pievienojās maiņas darījumā no Hjūstonas "Rockets".

Ērvings personīgu iemeslu dēļ divas nedēļas nebija kopā ar komandu, šajā laika posmā izlaižot septiņas spēles. Piecas spēles viņš izlaida ģimenes iemeslu dēļ, bet vēl divos mačos nepiedalījās karantīnas dēļ.

ESPN vēsta, ka NBA piespriedusi Ērvingam naudas sodu 50 000 ASV dolāru apmērā par veselības un drošības protokola pārkāpumu, piedaloties dzimšanas dienas svinībās.

Savukārt vēl 800 000 ASV dolāru Ērvingam tiks atvilkti no viņa algas par divām spēlēm, kuras viņš izlaida, kamēr bija jāievēro Covid-19 karantīna. Ērvinga alga šosezon ir aptuveni 31,7 miljoni ASV dolāru.

28 gadus vecais Ērvings šosezon "Nets" sastāvā piedalījies septiņos mačos, vidēji izceļoties ar 27,1 punktu, 6,1 rezultatīvu piespēli un 5,3 atlēkušajām bumbām.

"Nets" ar deviņām uzvarām 15 spēlēs ierindojas piektajā vietā Austrumu konferences turnīra tabulā.

"Man bija daudz ģimenes un personīgu notikumu," savu prombūtni izvairīgi komentēja Ērvings.

Līdz šim pēdējo spēli Ērvings aizvadīja 5. janvārī. Nākamajā dienā ASV eksprezidenta Donalda Trampa atbalstītāji iebruka Kapitolija ēkā Vašingtonā.

Ērvings atzina, ka ir grūti ignorēt valstī un pasaulē notiekošo, taču viņš tagad ir apņēmies koncentrēties basketbolista darbam.

"Esmu atgriezies. Esmu priecīgs būt atpakaļ," preses konferencē sacīja Ērvings.

"Ļaušu manām darbībām laukumā runāt pašām par sevi. Man vienkārši bija vajadzīga pauze," norādīja basketbolists.

Ērvings atteicās atbildēt, vai viņš ir apzinājies, ka pārkāpj līgas izstrādātos drošības noteikumus saistībā ar koronavīrusu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu