Latviešu pārstāvētā "Cmoki" netiek Čempionu līgas nākamajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Leimanis
Toms Leimanis Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolists Toms Leimanis trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas turnīra spēlē guva divus punktus, taču viņa pārstāvētā Minskas "Cmoki" piedzīvoja zaudējumu savā laukumā un nākamajā sacensību kārtā neiekļuva.

Edmunda Valeiko trenētā "Cmoki" C apakšgrupas sestajā spēlē mājās ar 90:95 (16:20, 17:20, 22:27, 35:28) piekāpās Atēnu AEK, paliekot pēdējā vietā grupā.

Leimanis laukumā pavadīja 16 minūtes un 21 sekundi, kuru laikā viņš grozā raidīja abus soda metienus, bet garām grozam lidoja visi seši divpunktu metieni. Viņa kontā arī divas atlēkušās bumbas, kļūda un trīs personiskās piezīmes, kā arī efektivitātes koeficients mīnus trīs.

Cits "Cmoki" spēlētājs Klāvs Čavars šai spēlei nebija pieteikts.

Rezultatīvākais Minskas komandā ar 19 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Dereks Kuks juniors, kamēr Grieķijas klubā 32 punkti Kītam Lengfordam.

C grupā ar četrām uzvarām sešās spēlēs uzvarēja Holonas "Hapoel", bet otro vietu ieņēma Atēnu AEK. Ar bilanci 2-4 trešā bija "Cholet", kamēr Minskas komanda noslēdza turnīra tabulu.

Jaunajā sezonā vietu pamatturnīrā ieguva visas komandas, kas aizvadītajā sezonā vēl turpināja cīņu par trofeju. Kopumā vietu nākamās sezonas pamatturnīrā ieguva 28 klubi, tostarp arī "VEF Rīga". Vēl četri klubi tika noskaidroti kvalifikācijas sacensībās.

Klubi katrā grupā aizvadīs sešas spēles (trīs spēles - mājās, trīs - izbraukumā), katras grupas divām labākajām komandām kvalificējoties astotdaļfinālam.

No oktobra līdz janvārim tiks aizvadītas divpadsmit spēļu dienas, vienas grupas komandām spēles paredzot ik pēc divām nedēļām. Pirmās spēles notika no 20. līdz 21.oktobrim. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu