Bobsleja četrinieku trešajā PK posmā trasē dodas Melbārža ekipāža

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Oskara Melbārža ekipāža
Oskara Melbārža ekipāža Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Pasaules kausa trešajās četrinieku sacensībās Latviju pārstāvēs tikai Oskara Melbārža vadītais četrinieks.

Pirmais brauciens Kēnigszē trasē paredzēts plkst.10.30 pēc Latvijas laika, bet otrais - plkst.11.55. Sacensības tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Sestdien divnieku sacensībās uz starta izgāja Melbārža un Oskara Ķibermaņa ekipāžas, bet svētdien četrinieku sacensībās Latviju pārstāvēs tikai olimpiskais čempions Melbārdis. 

Melbārdim šajā posmā talkā nāks stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, kuram šīs būs tikai otrās četrinieku sacensības. Latvijas ekipāža trasē dosies ar 17.numuru, bet kopumā sacensībām pieteikušies 22 četrinieki.

Ķibermanis aizvien turpina dziedēt ikra muskuļa savainojumu, kā rezultātā viņam pirms februārī gaidāmā pasaules čempionāta, prasmes četrinieku sacensībās būs iespēja izmēģināt tikai vienā posmā Īglsas trasē.

Pārējie Latvijas sportisti šajā nedēļas nogalē spēkojas pasaules junioru čempionātā, kur paralēli noris arī pasaules U-23 čempionāts. Piektdien U-23 konkurencē par vicečempioniem kronēja pilotu Dāvi Kaufmani un stūmēju Ivo Danu Kleinbergu.

Šī ir mājas trase vācietim Johannesam Lohneram, bet viņa titulētais tautietis Frančesko Frīdrihs, kurš uzskatāms kā galvenais favorīts uz uzvaru, nesen intervijā teica, ka labprātāk brauktu 15 citās trasēs, nevis Kēnigszē. Tāpat starp medaļu pretendentiem ir austrietis Benjamins Maiers un kanādietis Džastins Kripss. No zināmākajiem pilotiem nepiedalīsies šveicietis Mihaels Fotgs un rumānis Mihajs Tentea, kuri šajā nedēļas nogalē Sanktmoricā piedalās pasaules junioru čempionātā.

Melbārdis šosezon piedalījies tikai vienās četrinieku sacensībās Sanktmoricas trasē, kur izdevās izcīnīt piekto vietu. Vinterbergā, kur paralēli Pasaules kausa posmam notika arī Eiropas meistarsacīkstes, latvieši nestartēja, jo iepriekš izlasē noteica Covid-19 klātbūtni.

Četrinieku sacensībās Pasaules kausa ieskaitē Melbārdis Kēnigszē trasē pēdējo reizi uz goda pjedestāla stājās 2018.gadā, izcīnot sudrabu. Pirmo medaļu šajā trasē - bronzu - pieredzējušais pilots izcīnīja 2009.gadā, bet pēcāk šo pašu godalgu ieguva arī 2015.gadā.

Pagājušajā sezonā Melbārdis četrinieku ieskaitē Pasaules kausa sacensībās nestartēja. Karjeras laikā četrinieku sacensībās Melbārdis Kēnigszē trasē ne reizi nav uzvarējis.

Aizvadītajā sezonā Kēnigszē trasē četrinieku sacensībās uzvarēja Frīdrihs, viņam sekoja Lohners, bet bronzu nopelnīja Kripss. Ķibermanis ierindojās ceturtajā vietā un no bronzas viņu šķīra 0,16 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderis četrinieku ieskaitē ar 450 punktiem ir vācietis Frīdrihs, Maiers seko ar 410 punktiem, bet tikpat iekrājis arī kanādietis Kripss. Melbārdis ar 184 punktiem atrodas 16.vietā, bet vienā etapā startējušais Ralfs Bērziņš iekrājis 68 punktus un ieņem 21.pozīciju.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Tiesa, Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc Latvijā vienā posmā norisinājās divas vīru divnieku sacensības. Un arī divās sacensību nedēļās Insbrukā bobslejisti katru nedēļu aizvadīja divas sacensības divniekiem.

Pēc posma Kēnigszē būs Pasaules kausa noslēgums Insbrukā, kas kalendārā aizvietojis 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu trasi. Pēc tam Altenbergā tiks dalītas pasaules meistarsacīkšu medaļas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu