2014./2015. gada sezonā Antholcas trasē atrasta šļirce ar EPO pēdām

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīva bilde
Ilustratīva bilde Foto: AFP/SCANPIX

2014./2015. gada sezonā Pasaules kausa izcīņas posmā Antholcas (Itālija) trasē atrasta šļirce ar eritropoetīna (EPO) pēdām, vēsta Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) neatkarīgā komisija, kuru vada Džonatans Teilors.

DNS analīzēs konstatēts, ka asinis, kas atrastas, pārbaudot šļirci, bijušas vīrieša. Ziņojumā atzīmēts, ka trase bija pieejama tikai akreditētām personām. Incidenta priekšvakarā šļirces atrašanas vietā bija redzami krievu treneri un arī citu komandu biatlonisti.

Šļirce neesot nodota policijai. Tā vietā tika nolemts veikt iekšēju izmeklēšanu, ņemot no sportistiem papildu paraugus. Pirmām kārtām tika piedāvāts pārbaudīt Krievijas komandu, jo 2014. gadā konstatēja vairākus dopinga pārkāpumus, kas saistīti ar krievu sportistiem.

Bijušais IBU prezidents Anderss Besebergs piekritis veikt pārbaudes krievu biatlonistiem un piedāvājis izmeklēt arī citu valstu sportistus. Krievi tika pārbaudīti, bet viņi izrādījās tīri.

Divus gadus vēlāk organizācijas ģenerālsekretāre Nikola Reša izteicās, ka šļirce esot nodota policijas rīcībā. Viņa arī uzsvēra, ka atrastā DNS salīdzināta ar pēdējo 10 gadu laikā ņemtajām analīzēm datu bāzē, taču atbilstība nav atrasta.

Tomēr, kā izriet no ziņojuma, šļirce netika nodota policijai un netika noskaidrota DNS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu