Freibergs maina komandu Čehijas līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Ralfs Freibergs
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Ralfs Freibergs Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas aizsargs Ralfs Freibergs Čehijas hokeja ekstralīgā mainījis komandas, no Brno "Kometa" pārceļoties uz Tršinecas "Ocelārži".

Latvijas hokejista jaunā darba vieta ziņo, ka līgums ar 29 gadus veco aizsargu noslēgts līdz sezonas beigām. 

Freibergs piektdienas mačā, kurā "Kometa" ar 1:4 piekāpās "Ocelārži" vienībai, nepiedalījās un jau sestdien piedalīsies treniņā Tršinecā.

Freibergs Čehijas ekstralīgā piedalījies 196 spēlēs, kurās guvis 14 vārtus un atdevis 72 rezultatīvas piespēles. Šosezon viņa kontā 29 spēlēs ir divi vārti un sešas rezultatīvas piespēles.

Savas pirmās trīs sezonas Čehijā viņš pārstāvēja Zlīnas klubu, bet pirms šīs sezonas papildināja "Kometa" rindas.

Pirms došanās uz Čehiju Freibergs sezonu aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo", kur 38 spēlēs guva vienus vārtus un veica piecas rezultatīvas piespēles. Vēl pirms tam septiņas sezonas spēlēja Ziemeļamerikā.

Pirms pievienošanās "Dinamo" Freibergs 2015./2016.gada sezonā pārstāvēja Austrumkrasta Hokeja līgas (ECHL) komandu Toledo "Walleye", bet vēl pirms tam šajā līgā spēlēja Ontario "Reign" rindās. Tāpat viņš aizvadījis piecas spēles Amerikas Hokeja līgā (AHL) Sentdžonsas "IceCaps" sastāvā, atzīmējoties ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Freibergs pārstāvējis Latviju piecos pasaules čempionātos un 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs. Sočos viņa organismā tika konstatēts aizliegtās vielas, kam sekoja divu gadu diskvalifikācija, līdz ar to viņš nevarēja turpināt karjeru Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā.

"Ocelārži", kuru sezonas pirmajā pusē vēl pārstāvēja Guntis Galviņš, ar 76 punktiem 37 spēlēs ieņem otro vietu, bet Freiberga iepriekšējais klubs ar 50 punktiem 37 dueļos ir devītais. Tršinecas komanda ir divkārtēja Čehijas čempione, iepriekšējo titulu izcīnot aizpērn ar Galviņu sastāvā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu