Besebergam draud 10 gadu cietumsods

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Anderss Besebergs
Anderss Besebergs Foto: AP/Scanpix

Korupcijā apsūdzētajam bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam norvēģim Andersam Besebergam draud brīvības atņemšana līdz pat 10 gadiem. 

Pagājušajā nedēļā IBU Ārējās revīzijas komisija atzina viņu par vainīgu Krievijas biatlonistu pozitīvo dopinga testu slēpšanā, darbojoties Krievijas interesēs. 

Besebergs ticis kukuļots ar naudu, dārgām dāvanām, medību ceļojumiem un prostitūtu pakalpojumiem. 

"Sods par korupciju ir līdz 10 gadiem cietumā. Beseberga lietā mēs sadarbojamies ar Austrijas prokuratūru. Mēs esam veikuši vairākas nopratināšanas un pārbaudām dokumentus. Varu teikt, ka mēs šai izmeklēšanai pievēršam īpašu uzmanību - apsūdzība ir nopietna," Norvēģijas kanālam TV2 sacīja prokurore Trūde Stanghele.

Viņa arī norādīja, ka Norvēģijas prokuratūra šajā lietā nesadarbojas ar IBU izmeklēšanas komisiju.

"Šī komisija tika izveidota, lai veiktu izmeklēšanu IBU vārdā. Mēs viņiem savu informāciju nesniedzām - saskaņā ar Norvēģijas kriminālkodeksu piekļuve izmeklēšanas laikā tiek liegta. Bet es zinu, ka šai komisijai bija piekļuve Austrijas puses izmeklēšanai," sacīja prokurors," viņa sacīja. 

74 gadus vecais Besebergs IBU vadīja ceturtdaļgadsimtu jeb 25 gadus. Pēc tam, kad pret viņu tika izvirzītas apsūdzības korupcijā, atkāpās no sava amata. Kopš 2018. gada septembra IBU prezidents ir Ūle Dālins no Zviedrijas, kurš balsojumā uz organizācijas vadītāja amatu uzvarēja Latvijas Biatlona federācijas (LBF) prezidenti Baibu Broku.

Beseberga sabiedrotā bija bijusī IBU ģenerālsekretāre Nikola Reša, kura sekojusi norvēģa pavēlēm un noklusējusi svarīgas lietas. 

Kukuļos Besebergs esot saņēmis 200–300 tūkstošus ASV dolāru. 

IBU komisija Džonatana Teilora vadībā ziņoja par sistemātiskiem Krievijas biatlonistu antidopinga noteikumu pārkāpumiem laika posmā no 2008. līdz 2015. gadam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu