Aparjode un Vītola Nāciju kausa sacensībās izcīna attiecīgi otro un trešo vietu

CopyDraugiem X Whatsapp
Kendija Aparjode
Kendija Aparjode Foto: AP/Scanpix

Latvijas kamaniņu sportistes Kendija Aparjode un Elīna Ieva Vītola piektdien Šveicē Nāciju kausa sacensībās, kas kalpo kā Pasaules kausa priekšsacīkstes, izcīnīja attiecīgi otro un trešo vietu.

Uzvaru izcīnīja Vācijas pārstāve Šaijene Rozentāle, kura Aparjodi apsteidza par 0,024 sekundēm, bet Vītola līderei zaudēja 0,036 sekundes.

Nāciju kausā piektdien kopumā piedalījās 31 sportiste, bet pamatsacensībām kvalificējās 16 ātrākā laika īpašnieces.

Pārējiem Latvijas sportistiem Nāciju kausā piektdien nebija jāstartē, jo pēdējos trīs Pasaules kausa posmos nopelnīts pietiekami daudz punktu, lai uzreiz startētu pamatsacensībās.

Šīs bija pēdējās Nāciju kausa sacensības, kas nozīmē, ka jau šobrīd ir zināmi kopvērtējuma līderi. Vīru konkurencē ar 489 punktiem pirmo vietu izcīnījis Gints Bērziņš.

Dāmu konkurencē Ulla Zirne ar 309 punktiem ierindojās piektajā vietā, bet divnieku konkurencē Mārtiņš Bots/Roberts Plūme ar 380 punktiem ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Sestdien turpat Sanktmoricā startēs divnieku ekipāžas un vīri. Latviju divnieku konkurencē pārstāvēs brāļi Juris un Andris Šici, Bots/Plūme, kā arī Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Vīru konkurencē piedalīsies Artūrs Dārznieks, Bērziņš un Riks Kristens Rozītis, kamēr Kristeram Aparjodam potītes traumas dēļ sezona jau noslēgusies.

Sacensības tiešraidē translēs kanāls "Best4sport TV".

Pēdējo reizi Pasaule kausa posms šajā trasē norisinājās pirms deviņiem gadiem, 2012. gada janvārī.

Pēdējām Pasaules kausa sacensībām no 21 valsts pieteikušies 133 kamaniņu braucēji, no kuriem 44 ir sievietes, 39 vīrieši un 25 divvietīgās ekipāžas.

Pasaules kausa sezona norit tikai Eiropā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu