Savainojums netraucē Serēnai Viljamsai pārvarēt "Australian Open" pirmo kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Serēna Viljamsa
Serēna Viljamsa Foto: EPA/Scanpix

Titulētā amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa pirmdien ar graujošu uzvaru sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta otro kārtu.

Planētas 11.rakete Viljamsa, kura Melburnā izlikta ar desmito numuru, pirmās kārtas cīņā ar 6-1, 6-1 sagrāva Vācijas tenisisti Lauru Zīgemundu (WTA 51.).

Viljamsa zaudēja savu pirmo servi, bet pēc tam uzvarēja desmit geimos pēc kārtas, neatstājot pretiniecei nekādas cerības uz uzvaru. ASV tenisiste sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra ievadā svinēja pārliecinošu panākumu, spītējot tam, ka pagājušajā nedēļā pleca traumas dēļ bija spiesta izstāties no "Yarra Valley Classic WTA 500" sacensībām.

Viljamsa tiecās uz savu 24. "Grand Slam" titulu, cenšoties panākt austrālieti Mārgaretu Kortu, kura dominēja pagājušā gadsimta sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados. Savu pēdējo "Grand Slam" titulu viņa izcīnīja pirms četriem gadiem Austrālijā, bet pēc tam ģimenes pieauguma dēļ nespēlēja vairāk nekā gadu.

"Pagājušais gads bija ļoti smags visā pasaulē. Novērtēju iespēju, ka varu sacensties šajā līmenī un darīt to, kas man patīk," pēc uzvaras teica Viljamsa.

Otrajā kārtā amerikānietei gaidāma tikšanās ar serbieti Ninu Stojanoviču (WTA 100.).

Pārliecinošu uzvaru pirmajā kārtā svinēja arī planētas otrā rakete Simona Halepa, rumānietei ar rezultātu 6-2, 6-1 uzveicot rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušo mājinieci Lizeti Kabreru (WTA 140). Otrajā kārtā viņai būs spēkošanās ar citu austrālieti Anu Tomļanoviču (WTA 69.).

Ar gandrīz identisku rezultātu otro kārtu sasniedza ranga trešais numurs un 2019.gada čempione Naomi Osaka no Japānas, kuras ar 6-1, 6-2 apspēlēja krievieti Anastasiju Pavļučenkovu (WTA 39.). Osaku nākamajā kārtā eksaminēs francūziete Karolīne Garsija (WTA 44.).

Pirmo kārtu pārvarēja arī planētas astotā rakete Bjanka Andresku, rumāņu izcelsmes kanādietei ar rezultātu 6-2, 4-6, 6-3 pārspējot Rumānijas tenisisti Mihaelu Buzarnesku (WTA 138.). 20 gadus vecajai Andresku šī bija pirmā spēle kopš 2019.gada rudens, jo "US Open" čempione izlaida visu iepriekšējā sezonu.

Otrās kārtas dalībniecēm pievienojās arī pērn "French Open" uzvarējusī poliete Iga Švjonteka (WTA 17.), kura pirmajā kārtā ar 6-1, 6-3 guva virsroku pār nīderlandieti Arantu Rusu (WTA 74.).

Turpretī jau pirmajā kārtā apstājās kādreizējā ranga līdere un 2016.gada čempione Angelike Kerbere (WTA 25.) no Vācijas, kura at 0-6, 4-6 atzina amerikānietes Bernardas Pēras (WTA 63.) pārākumu.

Sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs speciālos "burbuļa" apstākļos norisināsies līdz 21.februārim. Sieviešu turnīrā Latviju pārstāvēs Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu