Mairis Briedis pārcelsies uz smagsvaru divīziju (8)

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis un Dmitrijs Šiholajs
Mairis Briedis un Dmitrijs Šiholajs Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis savu karjeru turpinās smagsvaru divīzijā, sarunā ar portālu TVNET atklāja viņa treneris Dmitrijs Šiholajs. 

Jau iepriekš Šiholajs TVNET norādīja, ka Briedis varētu būt konkurētspējīgs smagasvaru kategorijā un neredz šķēršļus, lai cīnītos ar smagākiem un augumā raženākiem sāncenšiem. 

"Varu teikt, ka par 70% Mairis būs smagsvaru divīzijā," teica Šiholajs. "Tas ir mūsu komandas kopīgs lēmums. Promouters mums piedāvā variantus, un viņš, visticamāk, savu nākamo cīņu aizvadīs pret smagsvaru. Pirmā smagā svara divīzijā pagaidām neredzam, ka varētu aizvadīt kādu lielu cīņu, tāpēc domājam, mums būs interesanti sevi pārbaudīt un pierādīt smagsvaros."

36 gadus vecais Briedis jau iepriekš karjeras laikā ir cīnījies pret smagsvariem, tiesa, ne pret A klases bokseriem. 

"Mairim pieredze smagsvaros ir, arī sitiens viņam ir atbilstošs. Jā, viņam pietrūkst nedaudz auguma centimetru," norādīja Šiholajs. "Bet domāju, mums izdosies."

Pagaidām gan nav skaidrs, kad Briedis aizvadīs savu nākamo cīņu. Šiholajs cer, ka tā notiks aprīlī. Brieža komanda vēlas cīņu organizēt Rīgā, bet tā, visticamāk, Latvijā nenotiks Covid-19 pandēmijas dēļ. 

"Cīņa Rīgā bez skatītāju klātbūtnes būtu ekonomiski neizdevīga," sacīja Šiholajs. 

Pērn septembrī Briedis kļuva par Pasaules boksa supersērijas uzvarētāju, savā īpašumā iegūstot Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju, Starptautiskās boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona titulu un žurnāla "The Ring" čempiona jostu.

Latvijas bokseris dažādos reitingos tiek uzskatīts par pasaulē labāko bokseri svarā līdz 90,7 kg.

Briedis savas karjeras laikā guvis 27 uzvaras (19 nokauti) un arī piedzīvojis vienu zaudējumu - pret ukraini Oleksandru Usiku, kurš savas pēdējās divas cīņas aizvadīs smagsvaros.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu