NHL sezonas labākais "snaiperis" Metjūss turpina rezultativitātes sēriju

CopyDraugiem X Whatsapp
Ostons Metjūss
Ostons Metjūss Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigzne Ostons Metjūss sestdien Toronto "Maple Leafs" rindās nopelnīja 12.rezultativitātes punktu pēc kārtas, bet ar to nebija gana, lai viņa pārstāvētais klubs izcīnītu uzvaru.

"Maple Leafs" mājās ar 1:2 (1:0, 0:0, 0:2) piekāpās Monreālas "Canadiens".

Pirmā perioda ceturtajā minūtē no Metjūsa piespēles 1:0 panāca Mičels Mārners. Tie gan izrādījās Toronto komandas vienīgie vārti šajā spēlē, jo atlikušajā laikā izcēlās vien "Canadiens" hokejisti. Tailers Tofoli trešā perioda septītajā minūtē panāca neizšķirtu, bet Brendans Galagers trīs minūtes līdz pamatlaika beigām izrāva uzvaru.

Metjūss pēdējās deviņās spēlēs izcēlies ar deviņiem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm. Uzbrucējs pēdējos 12 mačos guvis vismaz vienu punktu, bet šajā laika periodā viņš kopumā iekrājis 11 vārtus un piecas piespēles.

11 gūti vārti šosezon ir labākais rādītājs precīzo metienu statistikas ailītē. Labāko "snaiperu" sarakstā Metjūsam ar 10 gūtiem vārtiem seko Broks Besers (Vankūveras "Canucks") un Tailers Tofoli (Monreālas "Canadiens").

Citviet Kanādā Vankūveras "Canucks" savā laukumā ar 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) pieveica Kalgari "Flames" un pārtrauca sešu zaudēto spēļu sēriju. Uzvarētāju labā vārtus guva Kvins Hjūzs, Tailers Maiers un Brendons Saters, kamēr otrā laukuma pusē vienīgo "golu" iemeta Sems Benets.

Tikmēr Vinipegas "Jets" mājās ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) piekāpās Otavas "Senators". Vienīgos vārtus "Jets" rindās guva Marks Šeifele, bet "Senators" komandā izcēlās Breidijs Tkečaks un Jevgēņijs Dadonovs.

Zaudējumu mājās piedzīvoja Arizonas "Coyotes", kas ar 4:5 (1:2, 1:1, 2:1, 0:1) papildlaikā piekāpās Sentluisas "Blues". Ivans Barbaševs un Maiks Hofmans uzvaru kaldināja ar 1+1, bet Arizonas komandā vārtus guva Konors Garlands, Berets Heitons, Niks Šmalcs un Draidens Hants.

Dalasas "Stars" savā laukumā ar 3:4 (0:0, 1:2, 2:1, 0:0, 0:1) "bullīšos" zaudēja Karolīnas "Hurricanes". Džeiks Gārdiners "Hurricanes" komandā nopelnīja divas rezultatīvas piespēles, bet uzvaru nesošo "bullīti" realizēja Vincets Tročeks.

Citā spēlē Nešvilas "Predators" mājās ar 2:4 (0:2, 0:1, 2:1) kapitulēja Detroitas "Red Wings". Lūks Glendenings Detroitas komandas labā guva vārtus un divreiz rezultatīvi piespēlēja, 1+1 iekrāja Robijs Fabri, bet divas piespēles arī Filipa Hroneka kontā. Arī Dante Fabro "Predators" komandā nopelnīja divas rezultatīvas piespēles.

Aizvadītās sezonas čempione Tampabejas "Lightning" viesos ar 6:1 (0:0, 4:0, 2:1) sagrāva Floridas "Panthers". Tailers Džonsons guva divus vārtus, tikpat rezultatīvas piespēles iekrāja Gemels Smits, kamēr ar 1+1 izcēlās Ondržejs Palāts un Metjū Džozefs. Vienīgos "Panthers" vārtus trešā perioda desmitajā minūtē guva Frenks Vatrano.

Visbeidzot Ņujorkas "Islanders" mājās ar 4:2 (2:1, 0:1, 2:0) uzvarēja Bostonas "Bruins". Žans Gabriels Pažo guva divus vārtus, tikpat rezultatīvas piespēles nopelnīja Leo Komarovs, bet Džordans Eberle atzīmējās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli. Breds Maršāns un Patriss Beržerons "Bruins" komandā iekrāja 1+1.

Jau ziņots, ka Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers sestdien NHL spēlē nopelnīja savu pirmo rezultatīvo piespēli šosezon, taču viņa pārstāvētā komanda Sanhosē "Sharks" piedzīvoja zaudējumu.

"Sharks" mājās ar 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) zaudēja Vegasas "Golden Knights".

Balcers pirmo rezultatīvo piespēli šosezon nopelnīja otrā perioda 19.minūtē. Marks Eduārs Vlasičs ar tālu piespēli pie pretinieku zilās līnijas atrada Balceru, kurš ar ripu ieslidoja pretinieku aizsardzības zonā un otrā laukuma sānā pamanīja Tomāšu Hertlu. Čehu uzbrucējs no Balcera saņēma piespēli un ar spēcīgu metienu panāca 1:2.

Liepājnieks šajā spēlē laukumā pavadīja 11 minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā reizi pielietoja spēka paņēmienu un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Balceram šis bija pirmais rezultativitātes punkts trīs aizvadītajos mačos.

Tikmēr Kolumbusas "Blue Jackets" ar Elvi Merzļikinu rezervē viesos ar 2:3 (1:0, 1:1, 0:1, 0:1) papildlaikā piekāpās Čikāgas "Blackhawks".

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu