Medijs: Tambijevs vairs netrenēs "Metallurg"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Leonīds Tambijevs
Leonīds Tambijevs Foto: hcadmiral.ru

Latvijas hokeja speciālists Leonīds Tambijevs pēc abpusējas vienošanās pametis Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) Novokuzņeckas "Metallurg" galvenā trenera amatu, pirmdien ziņo portāls "sportancentrs.com".

2020.gada pavasarī Tambijevs piekrita parakstīt līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Vladivostokas "Admiral", tomēr drīz kļuva zināms, ka "Admiral" izlaidīs gaidāmo sezonu, un līgums tika lauzts.

Maijā Tambijevs parakstīja līgumu ar "Metallurg", bet portāls "Sportacentrs.com" pirmdien sarunā ar speciālistu noskaidrojis, ka vienošanās ir pārtraukta. Viņš norādīja, ka līguma pārtraukšanai nav nekādas saistības ar sportiskajiem rezultātiem. Tambijevs neslēpa, ka viņam jau ir daži darba piedāvājumi, bet sākotnēji viņš plāno veltīt laiku atpūtai.

Tambijevs komandai šosezon 50 spēlēs palīdzējis izcīnīt 69 punktus, kas ļauj ieņemt trešo vietu.

Tambijevs jau vairākus gadus ar panākumiem vada VHL klubus. 2019./2020.gada sezonā viņš bija Karagandas "Sarjarka" galvenais treneris, Petrova kausa izcīņas pirmajā kārtā piekāpjoties Sanktpēterburgas "SKA-Ņeva" vienībai, bet regulārās sezonas laikā visas četras reizes apspēlējot "Metallurg".

2019.gada pavasarī "Sarjarka" Tambijeva vadībā pamatturnīru līgā beidza desmitajā vietā, bet vēlāk Kazahstānas klubs kļuva par Petrova kausa ieguvēju, apspēlējot četras vienības, kas regulārajā čempionātā ieņēma augstāku vietu. "Sarjarka" kļuva par viszemāk izlikto komandu, kas spējusi tikt pie VHL čempionu titula.

Petrova kausu Tambijevs ieguva otro gadu pēc kārtas, jo 2018.gada pavasarī viņš to paveica ar Sanktpēterburgas "Dinamo".

Divas reizes sezonas beigās Tambijevs oficiāli ir atzīts par VHL labāko treneri, bet 2015.gadā kopā ar "Sarjarka" viņš kļuva par regulārā čempionāta uzvarētāju.

Tambijevs pirms pagājušās sezonas ilgāku laiku tika saukts par KHL kluba Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amata kandidātu. Vēlāk šajā amatā apstiprināja Pēteri Skudru.

Krievijā Tambijevs strādāja par galveno treneri arī Jaunatnes hokeja līgā (MHL). 2016.gadā, vadot Sanktpēterburgas "Dinamo", viņš kļuva par MHL bronzas medaļnieku. Tāpat viņš iepriekš četrus gadus vadīja arī "Rīga" vienību šajā līgā.

Tambijevs ir vadījis arī Latvijas U-18 un U-20 izlases.

Hokejista karjeras laikā bijušais uzbrucējs spēlēja Latvijā, Krievijā, Dānijā, Somijā, Vācijā, Šveicē, Itālijā un Austrijā.

Tambijevs Latvijas izlasi pārstāvēja 11 pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs. Ar 66 vārtiem un 154 punktiem viņš ir Latvijas valstsvienības visu laiku rezultatīvākais spēlētājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu