Džokovičs 39. reizi sasniedz "Grand Slam" turnīra pusfinālu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Novāks Džokovičs
Novāks Džokovičs Foto: AP/Scanpix

Planētas pirmā rakete serbs Novāks Džokovičs otrdien Melburnā izcīnīja uzvaru "Australian Open" ceturtdaļfinālā un 39.reizi karjerā sasniedza "Grand Slam" turnīra pusfinālu, kurā viņam paredzēta cīņa ar krievu Aslanu Karacevu.

Džokovičs ceturtdaļfinālā ar 6-7 (6:8), 6-2, 6-4, 7-6 (8:6) uzvarēja Aleksandru Zverevu no Vācijas (ATP 7.), kuram bija piešķirts sestais numurs.

Serbs "Grand Slam" turnīru pusfinālu sasniedza 39.reizi karjerā. Viņam šogad ir visas iespējas izcīnīt devīto uzvaru "Australian Open" turnīrā. Tāpat Džokovičs uzvaras gadījumā tiks pie savas 18. "Grand Slam" trofejas.

Abi tenisisti šajā spēlē izcēlās ar spēcīgām servēm. Džokovičs 23 reizes izpildīja netveramu servi, bet Zverevam bija par divām mazāk. Dubultkļūdās tenisisti spēkojās neizšķirti - abiem pa piecām.

Pusfinālā serbs tiksies ar turnīra sensāciju Karacevu, kurš ATP rangā ieņem 114.vietu. Krievijas tenisists ar 2-6, 6-4, 6-1, 6-2 uzvarēja bulgāru Grigoru Dimitrovu (ATP 21.), kuram bija piešķirts 18.numurs.

Karacevs ir pirmais tenisists vēsturē, kuram "Grand Slam" turnīra debijā izdevies sasniegt pusfinālu. 

Krievijas tenisists sākotnēji pārvarēja kvalifikāciju, bet ceļā uz pusfinālu apturēja ar astoto numuru izlikto Djego Švarcmanu no Argentīnas, kā arī ar 20.numuru izlikto kanādieti Fēliksu Ožjē Aliasimu, kurš piekāpās astotdaļfinālā.

"Tā ir neticama sajūta," pēc vēsturiskā panākuma teica Karacevs. "Sākumā man nebija viegli saglabāt mieru, bet centos atrast savu spēli."

Karacevs ir tikai otrais tenisists, kuram pēc kvalifikācijas pārvarēšanas izdevies iekļūt "Australian Open" pusfinālā. Iepriekš to 1977.gadā paveica Bobs Giltinens. 2001.gadā Gorans Ivanisevičs ATP rangā ieņēma 125.vietu un sasniedza Vimbldonas turnīra pusfinālu. Kopš tā laika nevienam tik zemu rangā esošam tenisistam nebija izdevies sasniegt "Grand Slam" pusfinālu.

Karacevam šajā mačā arī palīdzēja Dimitrova gūtais savainojums. Bulgārs pēc trešā seta pieprasīja medicīnisko pārtraukumu, bet ceturtajā setā nespēja darboties ar pilnu jaudu. Pēc spēles viņš kortu pameta pieklibojot.

Trešdien par vietu pusfinālā cīnīsies spānis Rafaels Nadals (ATP 2.) un grieķis Stefans Cicips (ATP 6.), kā arī Krievijas tenisisti Andrejs Rubļovs (ATP 8.) un Daniils Medvedevs (ATP 4.).

Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācija šogad Covid-19 dēļ notika Dohā un Dubaijā. Pamatturnīrs Melburnā plānots līdz 21.februārim. Ierasti sacensības noris janvārī, bet šogad tās Covid-19 pandēmijas dēļ pārceltas trīs nedēļas vēlāk.

Pagājušajā gadā uzvaru vīriešu konkurencē svinēja Džokovičs, bet starp dāmām labākā bija Sofija Kenina no ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu