Video un audio ⟩ Nils Jansons - gada labākais frīstaila skrituļslidotājs pasaulē

CopyDraugiem X Whatsapp

TVNET sporta podkāsta jeb raidieraksta "Čempionu brokastis" 32. sērijā uz sarunu aicinājām Latvijas frīstaila skrituļslidotāju Nilu Jansonu, kurš aizvadītajā gadā atzīts par labāko pasaulē šajā ekstrēmajā sporta veidā.

Pasaules vadošais frīstaila skrituļslidošanas medijs "Be-Mag" paziņojis jomas gada balvas nomināciju uzvarētājus. 28 gadus vecais jūrmalnieks Jansons uzvarējis septiņās nominācijās, tostarp "Gada skrituļslidotājs", "Gada stilīgākais skrituļslidotājs", "Gada ietekmīgākais skrituļslidotājs", "Gada filma".

​"Be Mag" ir pasaules vadošais frīstaila skrituļslidošanas medijs, kas darbojas kopš 1996. gada. "Be-Mag Awards 2020" balsošanā par nominantiem piedalījās visa skrituļslidotāju komūna. Septiņu balvu laureāts sarunā ar TVNET atzīst, ka ekstrēmajā skrituļslidošanā ir grūti noteikt labāko braucēju.

"Gada nogalē jomas speciālisti apkopo ieguldīto darbu gan video tapšanā, gan sacensībās, gan sociālo tīklu aktivitātēs. Tiek novērtēts, cik daudz darba ieguldīts, lai pasaule redzētu konkrētā skrituļslidotāja braukšanu. 2020. gads mums, komandai, ar kuru kopā strādāju, kopumā izvērtās brīnišķīgs," sacīja Jansons.

"Daru to, ko mīlu. Esmu pateicīgs, ka varu vilkt kājās skrituļslidas, doties ārā braukt un filmēt video. Un vēlreiz varu būt pateicīgs, ka ir bijusi iespēja izsisties pasaulē un iegūt tādu atzinību," piebilda sportists.

"Sākumā tiek apkopoti nominanti, kas tiek virzīti balsošanai. Balsošanā piedalās jomas pārstāvji no visas pasaules - gan fani, gan skrituļslidotāji, gan mediju pārstāvji. Ar šīm ziņām visi dalās, izsaka savus viedokļus un vērtējumu."

Jansons norādīja, ka ekstrēmā skrituļslidošana ir dzīvesveids. Pateicoties sponsoru atbalstam, viņš šo sporta veidu var saukt arī par savu darbu.

"Instagram" vietnē Jansonam ir vairāk nekā 57 tūkstoši sekotāju, "Facebook" lapai - 20 tūkstoši. Viņa kanālam "YouTube" video platformā ir teju 11 tūkstoši abonentu. Viens no uzdevumiem ir popularizēt sporta veidu, kā arī darbībā atrādīt sponsoru doto ekipējumu un apģērbu.

Ekstrēmu sporta veidu pārstāvji mēdz uzdzīvot un lietot apreibinošas vielas. Jansons gan atzīst, ka veselīgs dzīvesveids, kādu viņš pēdējā laikā piekopj, palīdz gūt lielākus panākumus sporta veidā, kas ir ļoti traumatisks.

"Ar ģimenes atbalstu ir izdevies pārciest drūmākus brīžus, kad sāc sevi apšaubīt par to, ko tu vari vai nevari. Manā gadījumā traumas ir bijušas lieliski skolotāji, kas pamainīja dzīvesstilu un manu izturēšanos pret savu ķermeni. Tās pierādīja, ka varu nelietot alkoholu un nesmēķēt, ka varu justies labāk un braukt labāk."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu