Štelmahers: Sākumā Timmu un Bertānu kārtīgi paēdināsim, lai abi iejustos komandā

CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Štelmahers.
Roberts Štelmahers. Foto: Latvijas Basketbola savienība

Latvijas izlases spēlētāji Jānis Timma un Dairis Bertāns vispirms pēc ierašanās Rīgā piektdien kārtīgi jāpaēdina latviešu stilā, lai abi iejustos komandā, ar sev raksturīgo humoru žurnālistiem sacīja valstsvienības galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Latvijas izlase pulcējusies Rīgas "burbulī", lai sestdien un pirmdien aizvadītu izšķirošās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles pret Bulgāriju (20.februārī) un Grieķiju (22.februārī).

Komandai piektdien pievienojās ULEB Eirolīgas komandas Maskavas apgabala "Himki" spēlētāji Timma un Bertāns. 

Štelmahers gan aicināja nekoncentrēties uz šiem diviem spēlētājiem, jo vēlamā rezultāta sasniegšanai būs nepieciešama visu basketbolistu iesaiste. Vaicāts par to, kā Timma un Bertāns tiks iekļauti komandā, Štelmahers atbildēja ar sev raksturīgo humoru.

"Es domāju, ka no sākuma paēdināsim viņus. Iedosim kārtīgas latviešu pusdienas, lai iejustos komandā. Viņi ir augstas klases profesionāļi, tāpēc par psiholoģiskām problēmām nevajadzētu uztraukties. Redzam, ka viņi spēlē sarežģītos apstākļos, tātad ar mentālo noturību viss ir kārtībā. Mutiski izrunāsim visu un tad jau redzēsim, kas sanāks spēlē," klāstīja treneris.

"Domāju, ka Dairim asinīm nav jāvārās. Viņš uz šo komandu skatās pavisam savādāk, jo šobrīd nav "Himki" sastāvā. Atbraucis uz Rīgu, redzēs, cik te viss forši, un tas patiks. Negribu visu novirzīt tikai uz diviem spēlētājiem. Mums ir daudz citu augstas klases spēlētāju. Viņi abi būs tikai kā odziņa uz tortes. Rēķinos ar visiem 16 spēlētājiem. Esmu pateicīgs, ka viņi atrada laiku izlasei."

Šobrīd komandā ir 16 spēlētāji, bet katram mačam varēs pieteikt tikai 12. Štelmahers pauda, ka līdz pēdējm brīdim katra mača pieteikums būs noslēpums, lai apgrūtinātu dzīvi pretiniekiem.

Pirmais mačs sestdien būs pret Bulgāriju. Ja Latvijas izlase uzvarēs ar vismaz sešu punktu pārsvaru, tad nodrošinās dalību Eiropas čempionāta finālturnīrā. 

"Esam gatavi gan fiziski, gan mentāli. Esam aizvadījuši sešus labus treniņus. Apmēram zinām, kā spēlēs pretinieki. Komandā valda pozitīvs noskaņojums. No bulgāru pārbaudes spēlēm neko redzēt nesanāca, bet balstījāmies uz senāku spēļu ierakstiem. Zinām, kā viņi spēlē, jo to dara jau vairāku gadu garumā. Emocijas būs ļoti augstā līmenī, ar tām būs jātiek galā."

Latvijas valstsvienība kvalificēsies finālturnīram, ja:

20. februārī uzvarēs Bulgārijas izlasi vismaz ar 7 punktu pārsvaru (ļoti iespējams, derēs arī +6; tādā gadījumā bilance savstarpējās spēlēs būs neizšķirta, bet nākamais kritērijs – visās spēlēs sasniegtā gūto un zaudēto punktu starpība – pirms pēdējās kārtas spēlēm Latvijai būs +4, Bulgārijai -55);

Uzvarēs Bulgāriju ar 1-5 punktu starpību un 22. februārī pieveiks Grieķiju;

Uzvarēs Bulgāriju ar 1-5 punktu starpību un 22. februārī bulgāri zaudēs Bosnijai.

Pandēmijas dēļ Eiropas čempionāta finālturnīrs no 2021. gada pārcelts uz 2022. gada septembri. Tiesības tajā piedalīties nodrošinātas četru rīkotājvalstu izlasēm – Čehija, Gruzijai, Itālijai un Vācijai.

Pirms pēdējām divām kvalifikācijas turnīra kārtām ceļazīmes jau nodrošinājušas vēl 7 valstu komandas: Izraēla, Spānija (abas A grupa), Horvātija (D), Slovēnija, Ukraina (abas F), Grieķija un Bosnija (abas H). Pēdējās kārtās jānoskaidro vēl 13 finālturnīra dalībnieces.

Finālturnīrs notiks 2022. gada septembrī Milānā, Prāgā, Tbilisi, Ķelnē un Berlīnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu