Neilands "Tour des Alpes Maritimes et du Var" pirmajā etapā ierindojas uzreiz aiz top 40

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Krists Neilands
Krists Neilands Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no "Israel Start-Up Nation" vienības piektdien ierindojās 41.vietā Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) 2.1 sērijas daudzdienu sacensību "Tour des Alpes Maritimes et du Var" pirmajā posmā, kamēr Toms Skujiņš no "Trek - Segafredo" vienības ieņēma 102.vietu

Sacensību pirmajā etapā, kas bija mēroja 186,8 kilometrus garš, bija iekļauti trīs otrās kategorijas kāpumi Gurdona kalnā.

Uzvaru šajā etapā izcīnīja Skujiņa komandasbiedrs nīderlandietis Bauke Mollemā, kurš finišēja pēc četrām stundām 50 minūtēm un 19 sekundēm. Viņš par divām sekundēm apsteidza Gregu van Avermētu no Beļģijas ("AG2R Citroën") un francūzi Valntēnu Maduā ("Groupama - FDJ").

Pirmais no pārējie lielās grupas braucējiem ar trīs sekunžu atpalicību no uzvarētāja bija Neilanda komandasbiedrs kanādietis Maikls Vudss, piektais - Skujiņa komandā braucošais itālis Džulio Čikone.

Neilands no uzvarētāja atpalika 20 sekundes, bet Skujiņš - desmit minūtes un četras sekundes.

Neilands bija aktīvs, uzvarot otrajā no kāpumiem Gurdona kalnā.

Viņš tāpat sešus kilometrus pirms finiša kopā ar vēl diviem riteņbraucējiem metās atrāvienā, taču pēc kilometra viņš kopā ar trim līdzbraucējiem tika noķerts.

2020.gadā velobrauciens notika 52.reizi. Tajā uzvarēja kolumbietis Nairo Kvintana. Skujiņš kopvērtējumā ieņēma 20.vietu.

Triju posmu garās sacensības beigsies 21.februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu