Žagars netiks izīrēts Štelmahera trenētajai "Kalev"/"Cramo"

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: FIBA.com

Latviešu saspēles vadītājs Artūrs Žagars izlasē gūtās traumas dēļ netiks izīrēts Igaunijas basketbola klubam Tallinas "Kalev"/"Cramo", trešdien paziņoja Igaunijas vienība.

Iepriekš Badalonas televīzija un radio ziņoja, ka Latvijas basketbolistam ir cirkšņa savainojums, kas liegs spēlēt pusotru mēnesi.

Šomēnes tika ziņots, ka Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) klubs Badalonas "Joventut" izīrējis Žagaru Tallinas "Kalev"/"Cramo" komandai, kuru trenē Roberts Štelmahers un pārstāv Jānis Kaufmanis.

Ar Žagaru tika vienošanās panākta līdz sezonas beigām, un bija paredzēts, ka viņš komandai pievienosies pēc izlašu spēļu loga. Mačā pret Bulgāriju viņš spēlēja divas minūtes, bet pret Grieķiju desmit minūtēs atzīmējās ar sešiem punktiem.

Trešdienas vakarā "Kalev"/"Cramo" paziņoja, ka darījums ir atcelts. 

Kā pirms tam aģentūrai LETA skaidroja "Kalev"/"Cramo" menedžeris Ramo Kasks, Igaunijas izlases nometnē savainojumu guva cits komandas saspēles vadītājs un talliniešiem martā būs ļoti saspringts grafiks, tāpēc vajadzīgs basketbolists, kurš uzreiz var nākt talkā spēlēs. Tāpat klubs uzskata, ka Žagaram savainojumu labāk dziedēt mājās vai Spānijas klubā.

20 gadus vecajam Žagaram šajā sezonā nebija izdevies iegūt "Joventut" treneru uzticību.

ACB viņš piedalījies 12 mačos, kuros caurmērā piecās minūtēs guvis 1,8 punktus un 0,8 reizes rezultatīvi piespēlējis. ULEB Eirokausā latviešu basketbolistam septiņās spēlēs vidēji piecās minūtēs viens punkts un 0,6 rezultatīvas piespēles.

Janvāra beigās "Joventut" papildināja sastāvu ar Demetriusu Montelu Džeksonu, līdz ar to komandā bija jau četri saspēles vadītāji, jo bez jauniegūtā amerikāņa un Žagara šajā pozīcijā spēlē arī Ferrans Basass un Nenads Dimitrijevičs, kuriem vienībā ir lielāka loma nekā latvietim.

Žagaram šī bija otrā pilnvērtīgā sezona ACB čempionātā.

Žagars 2018.gada vasarā Latvijas U-18 izlases sastāvā Rīgā kļuva par Eiropas vicečempionu, bet pērn februārī viņš debitēja Latvijas pieaugušo valstsvienībā.

Badalonas komandas sistēmā viņš ir kopš 2017.gada vasaras. Pirms tam viņš spēlēja Latvijas Jaunatnes basketbola līgā (LJBL), "Rīga"/DSN komandu aizvedot līdz čempionu titulam U-19 vecuma grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu