Gaismā nākušas vairākas bijušā ASV vingrošanas izlases trenera zvērības (5)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pirms dažām dienām pasauli pāršalca ziņa par bijušā ASV vingrošanas izlases trenera Džona Gederta noziegumiem. Viņš tika apsūdzēts par 24 noziedzīgiem nodarījumiem, tostarp cilvēku tirdzniecību un seksuāliem uzbrukumiem. 

Uzzinot par bijušā ASV sieviešu vingrošanas trenera pašnāvību, cilvēkus pārņēma divējādas sajūtas, vēsta ESPN.

"Kāds, kuram nav mugurkaula, kas uz visu mūžu negatīvi ietekmējis mazus bērnus, ir vislielākais gļēvulis," sacīja Lindsija Hula, kura kopā ar Gedertu trenējās "Twistars". Viņa izteikusies, ka seksuālus uzbrukumus sporta klubā piedzīvojusi simtiem reižu. "Lieta tiek uzskatīta par noslēgtu, taču mums tās nekad nebūs reālas beigas. Tikai tas, ko mēs varam pieņemt."

Pagājušās nedēļas trešdienas rītā tiesa sīki aprakstīja Gederta seksuālos uzbrukumus 14 gadus vecai vingrotājai. Treneris meiteni izvarojis ģērbtuvē. Uzbrukuma laikā Gederts pieliecās un teica jaunajai vingrotājai: "Tas nenotiktu, ja jūs vienkārši izpildītu manus uzdevumus, kā bija paredzēts dienu iepriekš," norādīts tiesas dokumentā. Cietusī arī tiesai pastāstīja, ka viņa pēc tam mājās vairākās reizes izvēmusies un raudājusi.

Vairākas sievietes pēc uzbrukumiem mēģinājušas izdarīt pašnāvību. Viena no šīm sievietēm teica, ka Gederts viņu apsaukājis par "necieņas vērtu kuci" un teicis, ka viņai vajadzētu izdarīt pašnāvību, nolecot no sporta zāles jumta.

Vēl gaismā nācis arī tas, ka Gerderts vingrotājām licis trenēties nedrošā gaisotnē, ņirgājies par viņu svaru un inteliģenci, spļāvis sejā un sitis pa kājām tad, kad viņš nebija apmierināts ar jauno meiteņu sniegumu. Daudzas meitenes ir novestas līdz panikas lēkmēm, ēšanas traucējumiem un citām problēmām.

Džons Gederts
Džons Gederts Foto: Reuters/ScanPix

Sāra Kleina, kura deviņdesmito gadu sākumā trenējās pie Gederta, ir viena no pirmajām, kas cieta no šiem uzbrukumiem. "Gederta daudzo upuru drosme pastāvēs mūžīgi," sacīja Kleina.

"Man kā to pārdzīvojušajai un divu jaunu meiteņu mātei vienīgais mierinājums ir tas, ka zinu, ka es katru vakaru varu balstīt galvu uz spilvena, zinot, ka Džons Gederts nekad neterorizēs un nenodarīs pāri citiem bērniem."

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu