Keins, Pastrņāks, Kuturjē un Metjūss atzīti par labākajiem NHL spēlētājiem februārī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ostons Metjūss
Ostons Metjūss Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālā hokeja līga (NHL) par februāra vērtīgākajiem spēlētājiem nosaukusi Patriku Keinu, Davidu Pastrņāku, Loganu Kuturjē un Ostonu Metjūsu, ziņo NHL.

Čikāgas "Blackhawks" uzbrucējs Keins aizvadītajā mēnesī 13 spēlēs izcēlās ar septiņiem vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm, kas bija absolūti labākais sniegums līgā. Viņš Čikāgas komandai 13 spēlēs palīdzēja izcīnīt deviņas uzvaras.

Keins februārī vidēji spēlē laukumā pavadīja 22 minūtes un 51 sekundi, kas bija labākais rādītājs starp uzbrucējiem visā līgā. Viņš ar rezultativitāti izcēlās desmit no 13 mačiem. Šajā laika sprīdī viņš divās spēlēs nopelnīja četrus rezultativitātes punktus, bet vēl trīs gadījumos tika pie trim punktiem. 

Tāpat Keins februāra pēdējā dienā spēlē pret Detroitas "Red Wings" guva savus 400.vārtus NHL karjerā un kļuva par 100.hokejistu, kuram tas izdevies. Keins arī kļuva par devīto amerikāni, kurš spējis NHL izcelties ar 400 vārtiem. Keinam pietrūkst vien četri mači, lai sasniegtu 1000 nospēlēto spēļu atzīmi.

Tikmēr Kuturjē Sanhosē "Sharks" rindās desmit spēlēs guva astoņus vārtus un četrreiz rezultatīvi piespēlēja. Vienādos sastāvos Kuturjē guvis astoņus vārtus, kas viņam šajā rādītājā visā līgā ļauj ieņemt dalītu ceturto vietu.

Kuturjē pie punktiem tika astoņās no desmit "Sharks" spēlēm. Šajā laika sprīdī uzbrucējs arī divreiz savai komandai nokārtoja uzvaru, iemetot izšķirošos vārtus.

Zīmīgi, ka Kuturjē februārī bija guvis 27,6% no visiem "Sharks" iemestajiem vārtiem.

"Sharks" februārī pamatlaikā izcīnīja četras uzvaras.

Čehs Pastrņāks februārī Bostonas "Bruins" vienībai palīdzēja izcīnīt septiņas uzvaras 11 spēlēs. Hokejists 11 mačos guva deviņus vārtus un astoņreiz rezultatīvi piespēlēja.

Pastrņāks februārī sešās spēlēs guva vismaz divus rezultativitātes punktus, bet ar "hat-trick" izcēlās spēlēs pret Filadelfijas "Flyers". Pēdējā no tām 21.februārī tika aizvadīta uz Taho ezera zem klajas debess.

Viņš kļuva tikai par otro hokejistu NHL vēsturē, kuram spēlē zem atklātas debess izdevies gūt trīs vārtus. Pastrņāks 25.februārī pret Ņujorkas "Islanders" aizvadīja savu 400.spēli NHL karjerā.

Visbeidzot Toronto "Maple Leafs" līderis Metjūss savai komandai februārī 11 mačos palīdzēja izcīnīt deviņus panākumus. Uzbrucējs 11 mačos guva 12 vārtus un pievienoja deviņas piespēles. Februārī Metjūss bija labākais vārtu guvējs visā līgā.

Metjūss ar rezultativitāti izcēlās desmit no 11 spēlēm. Divos mačos hokejists nopelnīja četrus punktus. Tāpat vēl trīs gadījumos viņš iekrāja trīs rezultativitātes punktus.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu