Tokijas olimpiskās spēles plāno rīkot bez ārvalstu skatītāju klātbūtnes

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Olimpiskie riņķi Tokijā
Olimpiskie riņķi Tokijā Foto: AP/Scanpix

2021. gada vasarā Tokijā gaidāmās olimpiskās spēles varētu notikt bez ārvalstu skatītāju klātbūtnes, atsaucoties uz Japānas laikrakstu "The Mainichi", vēsta portāls "Inside The Games".

Šādu lēmumu Japānas varasiestādes plāno pieņemt saistībā ar Covid-19 draudiem.

Tiek paustas bažas, ka koronavīrusa izplatība strauji pieaugs, ja no visas pasaules Japānā ieceļos olimpisko spēļu apmeklētāji.

Gala lēmumu, vai aizliegt olimpiskās spēles apmeklēt ārvalstu skatītājiem, Japānas varasiestādes sola pieņemt līdz marta beigām.

Oficiālajās tirdzniecības vietnēs pārdoti aptuveni 4,48 miljoni biļešu uz dažādām olimpisko spēļu sacensībām un pasākumiem.

Bija plānots, ka biļešu pārdošanas ieņēmumi būs apmēram 90 miljardi jenu (aptuveni 696 miljoni eiro).

"Reuters" ziņu aģentūra vēsta, ka pēc Japānas laikraksta "Yomiuri" aptaujas datiem 91% Japānas iedzīvotāju vēlas, lai olimpiskajās spēlēs skatītāju skaits būtu ierobežots līdz minimumam, kā arī tiek atbalstīts aizliegums tās apmeklēt.

Aptauja, kas notika no 18. janvāra līdz 25. februārim, liecina, ka 70% tās respondentu "ir ieinteresēti olimpisko spēļu norisē", bet 58% aptaujāto Japānas iedzīvotāju Covid-19 draudu dēļ nevēlas Olimpiādi šogad.

Tokijas olimpiskās spēles bija paredzētas pērn, taču Covid-19 pandēmijas dēļ tās pārcēla uz 2021. gadu. Sporta foruma norise paredzēta šovasar no 23. jūlija līdz 8. augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu