Džokoviča tēvs: Novāks ir visu laiku labākais tenisists

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Novāks Džokovičs
Novāks Džokovičs Foto: AP/Scanpix

ATP ranga līdera Novāka Džokoviča tēvs Srdjans Džokovičs uzskata, ka viņa dēls ir visu laiku labākais tenisists un visa tenisa pasaule ir atkarīga no Novāka. 

"Novākam nav ambīciju kļūt par labāko tenisistu, viņš jau ir visu laiku labākais pasaulē. Reitinga pirmajā vietā viņš pavadījis visvairāk nedēļu un izcīnījis visvairāk titulu. Vienīgais, kā viņam pietrūkst, ir olimpiskais zelts un divi "Grand Slam" tituli, kurus viņš šogad izcīnīs. Viņš ir labākais, un viss tenisa pasaulē ir atkarīgs no Novāka. Jā, viņš var zaudēt, bet ne tāpēc, ka pretinieks spēlējis labāk un pārspējis viņu, bet gan tāpēc, ka Novāks ļāvis to izdarīt," izdevumam "Sportske Novosti" sacīja Džokoviča tēvs. 

Savas karjeras laikā Novāks Džokovičs izcīnījis 18 "Grand Slam" vienspēļu titulus, bet ATP turnīros kopumā uzvarējis 82 reizes, kas gan ir mazāk nekā leģendārajam šveicietim Rodžeram Federeram (103). 

"Pagājušajā nedēļā man kāds angļu žurnālists teica: lai arī Rafaels Nadals un Rodžers Federers ir viņa sīvākie konkurenti, viņi vairs nav Novākam pretinieki. Novāku var salīdzināt ar Taigeru Vudu vai Maiklu Džordanu," uzskata izcilā tenisista tēvs. 

Viņš pauda arī viedokli, ka pēc sportista karjeras beigām vēl pāris gadus tenisa pasaule būs atkarīga no Džokoviča. 

Ranga pirmo pozīcijā viņš atrodas kopš 2020. gada februāra sākuma. Bet kopumā reitinga galvgalī bijis 313 nedēļas. 

33 gadus vecais Džokovičs savas karjeras laikā sacensību prēmijās nopelnījis gandrīz 148 miljonus ASV dolāru. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu