Nesen ziņu virsrakstus pāršalca kārtējais salīdzinājums starp vīriešiem un sievietēm sportā - Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Lebrons Džeimss saņem 174 reizes lielāku atalgojumu nekā dāmu basketbola spožākā zvaigzne Sjū Bērda. Un tam ir objektīvi iemesli. Taču teniss šajā ziņā ir demokrātiskāks sporta veids, lielā mērā pateicoties "Dzimumu kaujai" ("Battle of the Sexes"), kuras centrā bija ASV tenisiste Billija Džīna Kinga.

Pēc biznesa žurnāla "Forbes" aplēsēm 2020. gadā starp pasaulē 100 vislabāk atalgotajiem sportistiem bija 35 basketbolisti, 31 amerikāņu futbolists un 14 klasiskā futbola spēlētāji. Ceturtā lielākā pārstāvniecība bija tenisā - seši spēlētāji, četri vīrieši un divas sievietes - japāniete Naomi Osaka (29. vieta) un amerikāniete Serēna Viljamsa (33.).

Patlaban 23 gadus vecā Osaka pērn nopelnīja aptuveni 37,4 miljonus ASV dolāru (34 miljonus ar reklāmām un sponsoriem), kas gada griezumā ir rekordliela peļņa sievietei sportā. Līdz šim pasaules rekords piederēja Krievijas tenisistei Marijai Šarapovai, kura 2015. gadā nopelnīja 29,7 miljonus dolāru.

Ja ne Osaka, tad Viljamsa būtu pārspējusi Šarapovas rekordu, jo šobrīd 39 gadus vecā ASV tenisa zvaigzne 2020. gadā nopelnīja 36 miljonus dolāru (32 miljonus ar reklāmām un sponsoriem). Jāpiebilst, ka "Forbes" aplēses parasti tiek veidotas periodā no jūnija līdz jūnijam, nevis kalendārā gada ietvaros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp