Video Jilmazs gūst "hat-trick"; Latvijas nākamā pretiniece Nīderlande kapitulē Turcijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Buraks Jilmazs (pa kreisi)
Buraks Jilmazs (pa kreisi) Foto: Reuters/ScanPix

Turcijas vīriešu futbola izlase trešdien ar Buraka Jilmaza "hat-trick" un uzvaru pār Nīderlandi uzsāka 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu ciklu G grupā, kurā Latvija trešdien savā laukumā aizvadīs cīņu ar Melnkalnes valstsvienību.

Turcija divu Latvijas pretinieču duelī pārspēja Nīderlandi ar 4:2 (2:0).

Kaut arī vairāk bumbu kontrolēja un uzbruka viesi, vārtus pirmajā puslaikā guva vien Turcijas futbolisti. Abus guva Jilmazs.

15.minūtē pēc viņa sitiena ārpus soda laukuma bumba pa ceļam skāra Matijsa de Lihta roku, rikošetējot vārtu kreisajā stūrī - 1:0.

Vēl pēc 19 minūtēm rezultāts tapa 2:0. Viesu soda laukumā Donjela Mālena cīņa pret Ozanu Tufanu tika novērtēta kā neatļauta, un pārliecinoši bumbu vārtu kreisajā stūrī ar 11 metru soda sitienu raidīja Jilmazs. Vārtsargs tika noķerts pretkustībā, kaut arī palika vārtu vidū.

Puslaika pēdējā minūtē pēc stūra sitiena no labās puses de Lihts uzlēca visaugstāk un ar galvu raidīja bumbu pa zemi un kreiso vārtu stabu, tālāk bumbu no vārtu līnijas ar galvu izsitot turku aizsardzības spēlētājam. Kaut arī bumba šķita šķērsojusi vārtu līniju, tiesnesis pat neskatījās video atkārtojumu.

"Auksta duša" sagaidīja nīderlandiešus pašā otrā puslaika sākumā, kad 46.minūtē ar vēl vienu teicamu sitienu ārpus soda laukuma viesu vārtsargu pārspēja Hakans Kalhanolu, bumbu raidot pašā tālajā vārtu stūrī.

Nepilnu divu minūšu laikā intriga par uzvarētāju spēlē atgriezās otrā puslaika beigās, kad nepilnu divu minūšu laikā Nīderlande pēc diviem centrējumiem no kreisās puses guva divus vārtus.

75.minūtē pēc precīzas Memfisa Depaja piespēles soda laukumā Deivijs Klāsens ar filigrānu kustību pavilka bumbu tuvāk vārtiem, izvirzīdamies sitiena pozīcijā pret vārtsargu Ugurcanu Cakiru un pārspēdams viņu ar sitienu zem paduses. Neilgi pēc tam pēc vēl viena centrējuma Lūks de Jongs ar galvu paralēli zemei aizsniedzas līdz bumbai, kura iekūleņo vārtu kreisajā stūrī - 2:3.

Turki tomēr uzvaru nosargāja, jo 81.minūtē vēl viens perfekts sitiens ārpus soda laukuma padevās Jilmazam, kurš ar brīvsitienu bumbu trāpīja tālajā augšējā stūrī - 4:2.

Savukārt ceturtajā mača kompensācijas minūtē Depajs 11 metru soda sitienu raidīja vārtu kreisajā apakšējā stūrī, taču bumbu atvairīja un mirkli vēlāk savā kontrolē paņēma Cakirs, mirkli pēc tam skanot spēles beigu svilpei.

Plkst.21.45 "Skonto" stadionā sāksies Latvijas - Melnkalnes mačs, bet šajā pašā laikā Gibraltārs uzņems Norvēģiju..

Eiropas zonā izlases sadalītas desmit apakšgrupās - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās būs ārpus labāko divnieka.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022.gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

2022.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laikapstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu