Zjuzins: Šis bija mačs, kurā varējām pretendēt uz uzvaru (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas futbola izlase trešdien 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla pirmajā spēlē demonstrēja labu sniegumu, taču rezultāts bija negatīvs, pēc mača secināja valstsvienības pussargs Artūrs Zjuzins.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu futbola izlase trešdien 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla G apakšgrupas pirmajā spēlē "Skonto" stadionā ar rezultātu 1:2 (1:1) zaudēja Melnkalnes valstsvienībai.

"Mačs bija diezgan labs, taču to nevarētu teikt par rezultātu. Pie rezultāta 1:1 varējām arī gūt vārtus. Šis bija tas mačs, kurā varējām pretendēt uz uzvaru, jo sniegums nebija tas sliktākais. Pirms ielaistajiem vārtiem spēlējām kompakti un nedevām pretiniekiem iespējas skriet aiz muguras," stāstīja Zjuzins.

Futbolistam uzreiz pēc mača bija grūti izsecināt, kāpēc otrajā puslaikā Latvija padevās pretinieku spiedienam.

"Tā ir problēma, ka nosēžamies, taču neteiktu, ka nejutāmies gatavi," uzsvēra Zjuzins.

Latvijas futbola virslīgā aizvadītas vien divas kārtas un daudziem futbolistiem šī bija gada pirmā spēle augstā intensitātē. Pats Zjuzins šosezon bijis laukumā tikai vienā virslīgas mačā, nospēlējot astoņas minūtes.

"Domāju, ka būs smagāk. Nebija viegli, bet ciešami, turklāt jāņem vērā tas, ka pēdējās nedēļas man sanāca nedaudz izlaist. Nebija tik slikti," atzina futbolists.

Turpinājumā Latvija 27.martā Johana Kruifa vārdā nosauktajā stadionā Amsterdamā tiksies ar Nīderlandi, bet 30.martā Ataturka olimpiskajā stadionā Stambulā spēkosies ar Turciju. Trešdien šo izlašu savstarpējā cīņā Latvijas nākamie pretinieki nīderlandieši zaudēja ar 2:4.

"Mēs arī pirmo spēli neuzvarējām un neesam īpaši priecīgi par rezultātu. Skaidrs, ka nebūs viegli, bet cīnīsimies un centīsimies parādīt labāko sniegumu. Galvenais atjaunoties un sagatavoties nākamajai spēlei," teica futbolists.

Latvijas izlase pirmo treniņu aizvadīja svētdien, bet, viņaprāt, komanda ir gana saspēlējusies.

"Domāju, ka esam šo dienu laikā labi pastrādājuši un saspēlējušies. Mums izlases kodols veidojies jau no septembra mēneša. Pamazām ir labāk un arvien vairāk viens ar otru saprotamies," uzsvēra Zjuzins.

Eiropas zonas G apakšgrupā spēlē arī Norvēģijas un Gibraltāra izlases.

Latvijas FIFA rangā ieņem 136.vietu, bet Melnkalne ir 63.pozīcijā. Abas izlases iepriekš tikušās divreiz pārbaudes spēlēs - 2012.gada augustā melnkalnieši uzvarēja ar 2:0, bet pērn oktobrī duelis noslēdzās neizšķirti 1:1. 

 

Eiropas zonā izlases sadalītas desmit apakšgrupās - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās būs ārpus labāko divnieka.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022.gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

2022.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laikapstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu