Video ⟩ Vaits revanša duelī nokautē Povetkinu un iegūst WBC pagaidu čempiona jostu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Lielbritānijas supersmagā svara kategorijas bokseris Dilans Vaits sestdien Gibraltārā pārspēja Krievijas pārstāvi Aleksandru Povetkinu un izcīnīja Pasaules Boksa padomes (WBC) pagaidu čempiona jostu.

Vaits nokautēja Povetkinu cīņas ceturtajā raundā, revanšējoties par zaudējumu pērn augustā, kad Krievijas bokseris pārspēja Lielbritānijas cīkstoni ar nokautu piektajā raundā.

32 gadus vecais Vaits karjerā izcīnījis 28 uzvaras (18 nokauti) un piedzīvojis divus zaudējumus - pērn pret Povetkinu un 2015. gadā pret savu tautieti Entoniju Džošua.

Savukārt 41 gadu vecais Povetkins karjerā guvis 36 uzvaras (25 nokauti), piedzīvojis trīs zaudējumus un vienu neizšķirtu. Viņš karjerā piekāpies arī Džošua un ukrainim Vladimiram Kļičko.

"Ja viņš gribēs revanšu un piedāvājumā būs atbilstoša samaksa, es cīnīšos pret viņu vēlreiz. Man pirmajā reizē nevajadzēja zaudēt," sacīja Vaits, pieļaujot varbūtību, ka notiks trešais duelis ar Povetkinu.

"Jau kopš pirmā raunda biju pārāks par viņu, taču man vajadzēja atslābt, lai es nepieļautu kļūdu. Viņš bija zaudējis tikai Kļičko un Džošua, kas apliecina, cik spēcīgs viņš ir. Taču es varu uzveikt ikvienu," pārliecināts ir britu bokseris.

Vaits pēc šīs uzvaras saglabā izredzes pirmo reizi karjerā cīnīties par pasaules čempiona titulu, taču līdz šai iespējai noteikti būs jāpagaida, jo divu Lielbritānijas bokseru duelī pēc vairāk nekā 20 gadu pārtraukuma tiks noskaidrots neapstrīdams pasaules čempions.

WBC versijā pasaules čempiona josta pieder Lielbritānijas bokserim Taisonam Fjūrijam.

Savukārt Džošua īpašumā ir Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasuales Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu