Latvijas futbolisti tiksies ar vēsturiski parocīgo Turciju

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases futbolisti
Latvijas izlases futbolisti Foto: Latvijas Futbola federācija (LFF)

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien izbraukumā Stambulā aizvadīs 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēli pret Turcijas valstsvienību, kas šo ciklu sākusi ar divām rezultatīvām uzvarām. Piecos savstarpējos mačos Latvija ne reizi nav zaudējusi Turcijai.

Mača sākums paredzēts plkst. 21.45 pēc Latvijas laika. Spēli tiešraidē translēs kanālā TV6.

Latvijas izlase pagājušajā nedēļā mājās ar 1:2 piekāpās Melnkalnei, bet pēc tam viesos ar 0:2 atzina Nīderlandes pārākumu.

Savukārt grupas līdere Turcija divās spēlēs kopā guva septiņus vārtus - turki ar 4:2 pārspēja Nīderlandi un ar 3:0 uzveica Norvēģiju.

35 gadus vecais uzbrucējs Buraks Jilmazs guva trīs vārtus pret Nīderlandi, bet divreiz precīzs mačā pret Norvēģiju bija 26 gadus vecais Ozans Tufans.

Jilmazs ikdienā pārstāv vienu no Francijas spēcīgākajiem klubiem "Lille", bet Tufans spēlē Turcijas flagmanī "Fenerbahce".

 

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā Turcija ieņem 32. vietu, bet Latvija ierindojas 136. pozīcijā.

Komandām šī būs sestā tikšanās reize. 2003. gadā cīņā par ceļazīmi uz Eiropas čempionātu Latvija mājās uzveica Turciju ar 1:0 un izbraukumā cīnījās neizšķirti 2:2. Divus vārtus guva Māris Verpakovskis, bet vienreiz precīzs bija Juris Laizāns.

Turpinājumā komandas vēl trīs reizes cīnījušās neizšķirti - 2013. gadā pārbaudes spēlē ar rezultātu 3:3, bet 2014. un 2015. gadā Eiropas čempionāta kvalifikācijā abi dueļi noslēdzās ar 1:1.

Četrus no pieciem vārtiem Latvijas izlases labā iepriekšējās trijās spēlēs pret Turciju guva Valērijs Šabala, kurš pēdējā laikā vairs netiek aicināts uz valstsvienību.

"No spēles gaidu to, ka mēs kā komanda nospēlēsim labi. Skaidrs, ka Turcija ir spēcīgs pretinieks, taču tik un tā vēlamies tikt pie punktiem," preses konferencē dienu pirms spēles sacīja Latvijas izlases uzbrūkošais pussargs Jānis Ikaunieks.

"Šoreiz pretiniekos mājinieki, spēcīgā Turcija, kura šobrīd ir grupas līdere. Tā savās iepriekšējās divās spēlēs apliecinājusi savu spēku. Kā vienmēr pirms lielām spēlēm, kāda, bez šaubām, šī spēle mums būs, mēs gatavojamies ļoti atbildīgi un nopietni. Saprotam, kāds varētu būt spēles scenārijs, kādas taktiskās idejas varam likt pretī mūsu pretiniekiem," teica galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

"Ņemot vērā, ka tikai divas dienas iepriekš aizvadījām spēli Nīderlandē, mūsu galvenais uzdevums ir turpināt atjaunoties un vienlaikus arī gatavoties gaidāmajai spēlei, tikt skaidrībā par optimālo sastāvu, un, izejot no tā, piekoriģēt mūsu spēles plānu. Mačs pret Turciju ir ļoti nozīmīgs, mēs spēlēsim pret tiešām spēcīgu pretinieku. Mūsu spēlētājiem katra šāda spēle ir liels izaicinājums," piebilda treneris.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu