Barkovs, Grūbauers, Krosbijs un Makdeivids - labākie NHL spēlētāji martā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Sidnijs Krosbijs
Sidnijs Krosbijs Foto: AFP/SCANPIX

Floridas "Panthers" uzbrucējs Aleksandrs Barkovs, Kolorādo "Avalanche" vārtsargs Filips Grūbauers, Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Sidnijs Krosbijs  un Edmontonas "Oilers" uzbrucējs Konors Makdeivids atzīti par Nacionālās hokeja līgas (NHL) divīziju labākajiem spēlētājiem marta mēnesī.

Centrālajā divīzijā spēlējošās "Panthers" uzbrucējs Barkovs 11 spēlēs guva piecus vārtus un atdeva 11 rezultatīvas piespēles. Vidēji 1,45 punkti spēlē viņam deva trešo vietu šajā statistikas rādītājā.

Somijas hokejists pie punktiem tika deviņās no 11 spēlēm, trīs no tām katrā iekrājot pa trim punktiem. 25 gadus vecā uzbrucēja kontā arī divi uzvaras vārti. Šosezon viņš 31 spēlē guvis 13 vārtus un veicis 24 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Rietumu divīzijas labākais hokejists Grūbauers martā 15 spēlēs izcīnīja 12 uzvaras - pie tik panākumiem NHL vienā mēnesī tikuši tikai pieci vārtsargi. Vidēji mačā 29 gadus vecais vācietis ielaida 1,56 vārtus un atvairīja 93,3% metienu, trīsreiz nostāvot "sausā".

Divus vai mazāk vārtus viņš ielaida 11 no 15 spēlēm. Šosezon Grūbauers uz ledus bijis 30 spēlēs un ir līgas līderis uzvarās (22) un "sausajās" spēlēs (5), ieņem trešo vietu vidēji ielaistajos vārtos mačā (1,78) un ir piektais atvairītajos metienos (92,8%).

Savukārt Teodora Bļugera komandas biedrs Krosbijs tika atzīts par labāko Austrumu divīzijā, kanādietim 15 dueļos gūstot septiņus vārtus un divreiz vairāk rezultatīvi piespēlējot. "Penguins" zvaigzne rezultativitātes punktus pierakstīja 12 no 15 cīņām.

Divas no spēlēm 33 gadus vecais Krosbijs noslēdza ar trīs punktiem un aizvadītajā mēnesī viņš NHL sasniedza 1300 punktu robežu. Šosezon viņam 35 spēlēs ir 14 vārti un 25 rezultatīvas piespēles.

Krosbija tautietis Makdeivids kļuva par labāko Ziemeļu jeb Kanādas divīzijā, kur 14 mačos guva septiņus vārtus un atzīmējās ar 16 rezultatīvām piespēlēm. Visus punktus viņš iekrāja 11 rezultatīvu spēļu sērijā, kas ilga no 6. līdz 29.martam.

24 gadus vecais kanādietis piedalījās 23 no 43 jeb 53,5% komandas gūtajos vārtos, trīs cīņās atzīmējoties ar uzvaru nesošajiem metieniem. Divkārtējais Ārta Rosa balvas ieguvējs šajā sezonā 37 spēlēs guvis 21 vārtus un veicis 42 rezultatīvas piespēles, kas dod līgas ražīgākā spēlētāja godu. Otrs rezultatīvākais līgā ir viņa komandas biedrs Leons Draizaitls - vācietim 37 cīņās 19 vārti un 35 rezultatīvas piespēles.

NHL paziņojusi arī marta labāko debitantu un šo atzinību izpelnījies Karolīnas "Hurricanes" 25 gadus vecais amerikāņu vārtsargs Aleksandrs Nedeļkovičs. Viņš astoņās spēlēs svinēja sešas uzvaras, vidēji mačā ielaižot 1,85 vārtus un atvairot 93,4% metienu.

Uz labākā debitanta balvu martā pretendēja arī Džeisons Robertsons (Dalasas "Stars"), Ēli Tolvanens (Nešvilas "Predators"), Kirils Kaprizovs (Minesotas "Wild") un Iļja Sorokins (Ņujorkas "Islanders").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu