Video ⟩ Kempbels labo NHL rekordu; Metjūss gūst "hat trick" Toronto uzvarā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Toronto "Maple Leafs" komanda sestdien savā laukumā izcīnīja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, pārspējot Otavas "Senators" vienību ar rezultātu 6:5 (2:0, 2:3, 2:2).

ASV hokeja uzbrucējs Ostons Metjūss uzvarētāju sastāvā izcēlās ar trim gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli. "Maple Leafs" līderis šosezon kopumā atzīmējies ar 31 precīzu metienu, kas ir labākais rādītājs līgas "snaiperu" statistikas ailītē.

Tuvākie sekotāji ar 23 precīziem metieniem ir kanādietis Konors Makdeivids (Edmontonas "Oilers") un soms Mikko Rantanens (Kolorādo "Avalanche").

"Maple Leafs" sastāvā ar četriem rezultativitātes punktiem (1+3) atzīmējās arī kanādietis Mičels Mārners.

Tikmēr NHL rekordu laboja amerikāņu vārtsargs Džeks Kempbels, kurš atvairīja 27 no 32 metieniem (84,4%), kas nav sevišķi labs rādītājs, taču tas netraucēja viņam tikt pie 11. uzvaras pēc kārtas.

29 gadus vecais Kempbels kļuvis par pirmo vārtsargu, kuram sezonas pirmajās 11 spēlēs izdevies izcīnīt uzvaru.

Iepriekšējais rekords bija 10 uzvaras 10 spēlēs, kas tika sasniegts 2016./17. gada sezonā. Tas izdevās kanādietim Kerijam Praisam no Monreālas "Canadiens".

"Maple Leafs" pirmais vārtsargs dānis Frederiks Andersens dziedē traumu, tāpēc pie iespējas sevi pierādīt tika Kembels, kurš sevi teicami apliecinājis - 11 spēlēs 11 uzvaras, vidēji ielaisti 1,88 vārti, atvairīti 93,4% metienu un aizvadītas divas "sausās" spēles.

Kempbelam ir salīdzinoši neliela pieredze NHL - 75 spēles regulārajā čempionātā, bet Andersenam - 392 mači.

Savukārt "Senators" rindās kluba rekordu laboja kanādiešu uzbrucējs Konors Brauns, kurš ar vārtu guvumu izcēlās septīto spēli pēc kārtas. 

Ziemeļu divīzijā, kurā šosezon spēlē vienīgi Kanādas klubi, "Maple Leafs" ir līdere ar 59 punktiem 41 spēlē, bet "Senators" ierindojas pēdējā jeb septītajā pozīcijā ar 30 punktiem 42 mačos.

Citā spēlē Vinipegas "Jets" izbraukumā ar rezultātu 5:0 (0:0, 3:0, 2:0) pārspēja Monreālas "Canadiens".

Uzvarētāju rindās ASV vārtsargs Konors Helebaks, kurš iepriekšējā sezonā ieguva Vezina balvu, atvairīja visus 19 pretinieku metienus, otro reizi šosezon paliekot "sausā".

Ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli (1+1) atzīmējās kanādietis Metjū Mero, amerikānis Endrū Kops un dānis Nikolajs Ēlerss. 

"Jets" ar 53 punktiem 41 spēlē ieņem otro vietu Ziemeļu divīzijā, bet "Canadiens" ar 43 punktiem 38 mačos atrodas ceturtajā pozīcijā.

Ziemeļu divīzijā trešo vietu ar 52 punktiem 42 spēlēs ieņem "Oilers", kas sestdien izbraukumā ar 0:5 (0:0, 0:4, 0:1) kapitulēja spēlē pret Kalgari "Flames", kam ir 37 punkti 41 spēlē un piektā pozīcija.

Uzvarētājiem ar 1+1 izcēlās ASV hokejists Džonijs Gudro un kanādietis Marks Džiordano, bet zviedru vārtsargs Jakobs Markstroms atvairīja 17 metienus un trešo reizi šosezon palika "sausā".

"Flames" izcīnīja tikai otro uzvaru pēdējo 10 maču nogrieznī.

"Oilers" zvaigznei Makdeividam neizdevās kļūt par pirmo spēlētāju 20 gadu laikā, kurš 70 rezultativitātes punktus sakrājis 41 spēlē. 2000./01. gada sezonā Pitsburgas "Penguins" zvaigzne kanādietis Mario Lemjē sakrāja 71 (34+37) punktu 41 spēlē.

Šīs sezonas rezultatīvākā spēlētāja kontā ir 23 vārti un 46 rezultatīvas piespēles (69), bet Makdeivida tuvākais sekotājs ir komandas biedrs vācietis Leons Draizaitls ar 61 punktu (22+39).

Tomēr šajā spēlē ne Makdeividam, ne Draizaitlam neizdevās iekarot "Flames" vārtus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu