Kaufmanis un Štelmahers uzvar "Himki"; Mejeris un "Parma" nodrošina vietu "play-off"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Kaufmanis
Jānis Kaufmanis Foto: Facebook @bckalevcramo

Latvijas basketbolists Jānis Kaufmanis sestdien guva piecus punktus Vienotās līgas spēlē un kopā ar Roberta Štelmahera vadīto Tallinas "Kalev"/"Cramo" komandu svinēja uzvaru.

Tallinieši mājās ar rezultātu 91:84 (22:17, 28:24, 15:26, 26:17) uzveica šosezon finansiālajās un sportiskajās grūtībās nonākušo Maskavas apgabala "Himki" komandu.

Kaufmanis laukumā pavadīja 17 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no trim divpunktu metieniem un ar tādu pašu precizitāti grozā raidīja vienu tālmetienu. Tāpat viņa kontā bija viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, viena kļūda, trīs piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un divi efektivitātes koeficienta punkti.

Tikmēr Mareks Mejeris guva sešus punktus, kamēr viņa pārstāvētā "Parma" savā laukumā ar rezultātu 93:100 (28:20, 20:26, 25:19, 20:35) piekāpās Saratovas "Avtodor", bet tas neliedza Permas komandai pirmo reizi vēsturē kvalificēties izslēgšanas turnīram.

Mejeris spēlēja 19 minūtes un četras sekundes, kuru laikā realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva vienu kļūdu, trīsreiz pārkāpa noteikumus un sakrāja desmit efektivitātes koeficienta punktus.

Tikmēr Ojārs Siliņš guva astoņus punktus, kamēr viņa pārstāvētā "Astana" mājās ar 74:87 (19:15, 17:28, 19:20, 19:24) zaudēja šonedēļ Eirolīgas ceļazīmi ieguvušajai Kazaņas "Unics" komandai.

Siliņš uz dēļiem pavadīja 25 minūtes un 32 sekundes, grozā raidot divus no septiņiem tālmetieniem un abus divus soda metienus, bet netrāpot savu vienīgo divpunktu metienu. Viņš arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra divas bumbas, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un tika pie 12 efektivitātes koeficienta punktiem.

Savukārt Jānis Strēlnieks palika ārpus pieteikuma spēlē, kurā viņa pārstāvētā Maskavas CSKA viesos ar rezultātu 94:103 (22:27, 31:26, 19:23, 22:27) atzina Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" pārākumu.

CSKA ar 16 uzvarām 23 spēlēs turnīra tabulā ieņem ceturto vietu, "Parma" ar desmit uzvarām 23 dueļos ir astotā, "Kalev"/"Cramo" uzvarējusi septiņos no 22 mačiem, kas dod desmito pozīciju, bet "Astana" vienībai ir pieci panākumi 22 cīņās un 12.vieta.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā regulārajā turnīrā startē 13 komandas - deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Otro sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2019./2020.gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot. Čempionāta pārtraukšanas brīdī pirmajā vietā bija Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ieņēma Maskavas CSKA.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu