Video ⟩ Pasaules čempionāta organizators Buncis: Burbulī prioritāri jānosargā dalībnieki un treneri

CopyDraugiem X Whatsapp

Pasaules hokeja čempionātā Rīgā organizatoriem prioritāri burbuļa apstākļos būs nosargāt turnīra dalībnieku un treneru veselību. "Arī katra darbinieka veselība mums ir svarīga," TVNET sacīja sacensību galvenais organizators Edgars Buncis. 

Vien šā gada februāra sākumā pēc ilgas vilcināšanās Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) lēma, ka pasaules čempionātu vienatnē rīkos Latvija. Kopš tā laika organizatoriem ir darba pilnas rokas un turnīra priekšdarbi rit pilnā sparā.

Sacensības risināsies divās hallēs - "Arēnā Rīga" un blakus esošajā Olimpiskajā sporta centrā, kur futbola laukums jāpārvērš hokeja arēnā. Turnīra galvenais organizators Edgars Buncis pastāstīja, ka pašlaik nekādas aizķeršanās ar ledus laukuma ierīkošanu nav. 

"Patreiz viss notiek pēc grafika. Viss paliek spēkā - 6. maijā Olimpiskajā sporta centrā ledus būs gatavs un būsim gatavi uzņemt slidotājus," TVNET norādīja Buncis. "Ja mēs runājam par pārējo, tad ģērbtuves un tribīnes tiks finišētas līdz padsmitajam maijam. Process notiek."

Latvijas hokeja izlasei būs iespēja iemēģināt Olimpiskā sporta centra ledus laukumu, kur 15. maijā paredzēta pārbaudes spēle ar Šveices valstsvienību. Vēl pirms tam abas komandas jau būs tikušās "Arēnā Rīga", tādējādi notestējot abu arēnu gatavību pasaules čempionātam. 

Viens no lielākajiem rūpju bērniem organizatoriem ir Daugavas stadiona ledus halle, kur komandām paredzēts aizvadīt treniņus. Pašlaik ēkas nodošanas termiņi ekspluatācijā kavējas. Ja viss ritēs labi, tad ap 7., 8. maiju tur ledus būs un būs iespēja slidot. Latvijas Hokeja federācija ir klāt katrā būvnieku sapulcē, bet tiešā veidā procesus nevar ietekmēt. Ja nu tomēr būvdarbi aizkavēsies un Daugavas stadiona ledus halle nebūs pieejama...

"Plāna B īsti nav tā iemesla pēc, jo, no vienas puses, daudzas halles jau ir aizvērtas. Daudzās hallēs nebija iespējas trenēties jau sezonas garumā. Un no organizatoriskā viedokļa ir neiespējami vienā hallē nodrošināt visām 16 komandām treniņu apstākļus. Tam fiziski pietrūkst laika, tādēļ tāda īsta plāna B mums nemaz nav," skaidroja Buncis. 

Foto: Daugavas stadiona ledus halles būvniecība 

Čempionāts risināsies tā sauktajā burbulī. Dalībniekiem būs stingri jāievēro Covid-19 izstrādātais protokols. Organizatoriem primāri jārūpējas par sarkano burbuli, kurā iekļaujas sportisti un treneri. Kopš 16. maija komandu dalībnieki piecas dienas pēc kārtas veiks Covid-19 testus. Ja tiks pārkāpts sarkanais burbulis, hokejam tiks piešķirta diskvalifikācija. Savukārt apkalpojošā personāla dalībniekiem atņemta akreditācija. 

Turnīra organizēšanā nozīmīga loma ir arī brīvprātīgajiem. Sastāvs ir nokomplektēts. Kopumā pieteicās vairāk nekā 3000 brīvprātīgo, no kuriem aptuveni 400 bija ārzemnieki, bet, ņemot vērā Covid-19 apstākļus, tika pieņemts lēmums ārzemniekus neiesaistīt. 

Pasaules hokeja čempionāta rīcības komiteja izskatījusi provizoriskus variantus par skatītāju ielaišanu uz pasaules hokeja čempionāta spēlēm. Latvijas Hokeja federācija piedāvājusi, ka skatītājiem iekštelpās tiktu nodrošināta Covid-19 testēšana. Testēšanai izmantotu siekalu eksprestestus. Piedāvātais koncepts paredzēja izveidot atsevišķas ieejas arēnas zonās, marķētus krēslus, skatītājiem būtu jālieto sejas maskas un jāievēro divu metru distance. Šādi "Arēnā Rīga" bija iecerēts ielaist 2660 skatītājus, bet Olimpiskajā centrā - 1058 skatītājus. Darbs pie šī jautājuma turpinās, bet premjers Krišjānis Kariņš pašlaik neredz iespējas čempionātu sarīkot ar skatītāju klātbūtni.

Foto: Olimpiskajā sporta centrā top hokeja laukums PČ vajadzībām

Kopumā pasaules čempionātā tiks aizvadītas 64 spēles. Tas risināsies no 21. maija līdz finālmačam 6. jūnijā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu