Video ⟩ Bļugers gūst vārtus mazākumā; Merzļikins zaudē NHL čempioniem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtien guva vārtus skaitliskajā mazākumā, savukārt citā spēlē vārtsargs Elvis Merzļikins piekāpās Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionvienībai.

Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" savā laukumā ar rezultātu 5:1 (2:1, 3:0, 0:0) pārspēja Ņūdžersijas "Devils" komandu.

Latvijas hokejists vārtus guva otrā perioda beigās, izceļoties ar precīzu metienu skaitliskajā mazākumā. Viņš panāca rezultātu 5:1.

Bļugers pirms tam veica arī rezultatīvu piespēli, vārtu guvumā asistējot somam Kasperi Kapanenam, kurš, sadziedējis traumu, spēlēja pirmo reizi pēc 13 maču pārtraukuma.

Šajā mačā uzvarētāju sastāvā bez Bļugera ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli jeb 1+1 izcēlās arī Kapanens, amerikānis Braiens Rasts un komandas kapteinis kanādietis Sidnijs Krosbijs.

Krosbija guva savus 19. vārtus šoezon. Viņš ir viena precīza metiena attālumā, lai kļūtu par pirmo spēlētāju "Penguins" vēsturē, kurš 13 sezonās guvis vismaz 20 vārtus.

Teicami spēlēja "Pengiuns" vārtsargs kanādietis Tristans Džerijs, kurš atvairīja 30 pretinieku metienus (96,8%).

Bļugeru atzina par spēles otro spožāko zvaigzni. Kapanenu atzina par mača labāko spēlētāju, bet trešās zvaigznes godu izpelnījās Rasts.

Latvijas hokejists šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 44 sekundes (3:56 skaitliskajā mazākumā), izpildīja vienu metienu pa vārtiem, veica vienu spēka paņēmienu, uzvarēja vienu no trim iemetieniem un cīņu pabeidza ar lietderības koefcieientu +3.

26 gadus vecais Bļugers šosezon 34 spēlēs sakrājis 21 rezultativitātes punktu - septiņi vārti un 14 piespēles. Viņa kontā arī lietderības koeficients +13.

Bļugers šosezon guvis trīs vārtus skaitliskajā mazākumā. Kopumā karjerā viņš sakrājis astoņus punktus skaitliskajā mazākumā, iepriekš atzīmējoties vēl ar vieniem gūtiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

"Penguins" ar 63 punktiem 47 spēlēs ieņem otro vietu Austrumu divīzijā. Tikpat punktu ir arī Ņujorkas "Islanders", kas aizvadījusi arī tikpat daudz spēļu. Austrumos līdere ir Vašingtonas "Capitals" ar 64 punktiem 47 mačos.

Citā spēlē vārtsargs Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" komanda izbraukumā ar rezultātu 1:3 (1:0, 0:1, 0:2) piekāpās iepriekšējās sezonas NHL čempionei Tampabejas "Lightning".

Merzļikins atvairīja 25 no 27 pretinieku metieniem (92,6%), bet pretinieku komandā kanādiešu vārtsargs Kērtiss Makelhinijs tika galā ar 24 no 25 metieniem (96,0%).

"Blue Jackets" labā vienīgos vārtus guva amerikāņu aizsargs Sets Džounss, kurš pirmajā periodā izvirzīja komandu 1:0 vadībā. Otrajā periodā amerikāņu uzbrucējs Bleiks Kolmens panāca neizsķirtu. 

Trešajā trešdāļā čehs Ondržejs Palāts izvirzīja vadībā "Lightning" komandu, bet spēles beigās, kad Merzļikins bija nomainīts pret laukuma spēlētāju, tukšos vārtos ripu ieraidīja Kolmens, gūstot savus otros vārtus šajā mačā.

"Blue Jackets" piedzīvoja astoto zaudējumu pēc kārtas un jau 11. neveiksmi pēdējos 12 mačos. 

Centrālajā divīzijā "Blue Jackets" ar 39 punktiem 49 spēlēs ir pēdējā jeb astotajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu