Protestā pret diskrimināciju Anglijas futbola premjerlīgas klubi boikotēs sociālos medijus

TVNET/BBC
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Kopš 30. aprīļa no informācijas publicēšanas sociālo mediju platformās atturēsies Anglijas futbola premjerlīgas un sieviešu virslīgas klubi, iestājoties pret rasismu un vardarbību.

Protests turpināsies līdz 3. maijam. Šajā laika posmā futbola klubi izslēgs savus "Facebook", "Twitter" un "Instagram" kontus.

Boikotā iesaistījušās arī Anglijas Futbola asociācija, vairākas atbalstītāju, spēļu tiesnešu apvienības un citas organizācijas, tostarp pretdiskriminācijas labdarības organizācija "Kick it Out".

Kopīgā paziņojumā organizācijas vēsta: "Boikots parāda, ka Anglijas futbols apvienojas, lai uzsvērtu, ka sociālo mediju uzņēmumiem ir jādara vairāk, lai izskaustu naidu tiešsaistē, vienlaikus uzsverot cilvēku izglītošanas nozīmi notiekošajā cīņā pret diskrimināciju."

Premjerlīgas izpilddirektors Ričards Masters sacīja: "Premjerlīga un mūsu klubi, rīkojot šo boikotu, stāv līdzās futbolam, lai uzsvērtu sociālo mediju uzņēmumu steidzamo nepieciešamību darīt vairāk, lai novērstu rasu naidu.

"Mēs nepārtrauksim izaicinājumus sociālo mediju uzņēmumiem un vēlamies redzēt ievērojamus uzlabojumus viņu politikā un procesos, lai cīnītos pret diskriminējošu tiešsaistes ļaunprātīgu izmantošanu viņu platformās."

FA Starptautisko attiecību, korporatīvo lietu direktore un līdztiesības, daudzveidības un iekļaušanas sadarbības partnere Edīna Džona sacīja: "Tas ir vienkārši nepieņemami, ka cilvēki Anglijas futbolā un sabiedrībā kopumā joprojām tiek pakļauti diskriminējošai vardarbībai tiešsaistē katru dienu. Tas ir pēc iespējas ātrāk jāmaina, un mēs turpinām mudināt sociālo mediju uzņēmumus rīkoties tūlīt, lai to novērstu. Sociālo mediju kompānijām jābūt atbildīgām, ja viņi joprojām nepilda savus morālos un sociālos pienākumus, lai risinātu šo problēmu."

Ilgstoši pret vairākiem futbola klubu spēlētājiem sociālajos medijos ir vērsti rasistiski apvainojumi, kā rezultātā pret cilvēkiem tiek izvirzīts liels spiediens. Tamdēļ šobrīd ar sociālo kampaņu rīkošanu, boikotēšanu tiek vērsta uzmanība uz notiekošo sabiedrībā un kādu ietekmi uz cietušajiem atstāj rasistiska rakstura publikācijas sociālo mediju vidē.

Martā bijušais "Arsenal" un Francijas futbolists Tjerī Anrī paziņoja, ka atsakās no visiem sociālajiem medijiem, līdz platformu uzturētāji rīkosies atbilstoši morāles normām, risinot rasisma un vardarbības tēmu.

Pērn februārī "Facebook" atzina, ka pret futbolistiem tiek vērsts naids un negācijas, un paziņoja par gaidāmajām izmaiņām tiešās ziņapmaiņas noteikumos uzņēmuma piederošajā "Instagram" platformā. Arī šī gada februārī boikotā iesaistītās personas atkārtoti vērsušās pie "Facebook" un "Twitter" vadītājiem, aicinot izskaust rasismu un vardarbību tiem piederošajās platformās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu