Laviņš: Turam galvu augšā un ejam uz priekšu (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas U-18 izlases hokejisti
Latvijas U-18 izlases hokejisti Foto: lhf.lv

Pēc zaudējuma pasaules čempionāta spēlē pret Šveices vienaudžiem Latvijas U-18 hokeja izlases spēlētāji tur galvu augšā, norādīja Martins Rodrigo Laviņš.

Latvijas U-18 hokeja izlase naktī uz otrdienu ASV piedzīvoja zaudējumu pasaules čempionāta pirmajā spēlē, piekāpjoties Šveices vienaudžiem ar rezultātu 2:4 (0:2, 2:2, 0:0).

Latvijas izlases labā vārtus guva Dans Ločmelis un Anrī Ravinskis. Abi izcēlās otrā perioda beigās, kad komanda atradās iedzinējos attiecīgi ar 0:4 un 1:4.

Otrā perioda sākumā Latvijas izlase ielaida divus vārtus vien dažu sekunžu laikā, tāpēc vārtsargu Kārli Mežsargu nomainīja Marks Slavinskis.

"Mēs esam šeit, lai mēģinātu iet pēc iespējas tālāk, tāpēc, lai arī šodien zaudējām, tomēr turam galvu augšā un ejam uz priekšu," sacīja Laviņš.

"Divas reizes mēs pieļāvām divus ātrus vārtus, un tas vienkārši nevar notikt, bet visu cieņu komandas biedriem, gribasspēks bija, iespējas bija, bet mēs neguvām pietiekami daudz vārtu, un tas ir vissvarīgākais hokejā."

Komandas biedrus par cīņassparu paslavēja arī Darels Dukurs. "Mēs šodien zaudējām, bet komandas gars ir liels un mums nepieciešams turpināt piespiest sevi un uzvarēt nākošās spēles."

"Viņi bija nedaudz veiksmīgāki, nākošreiz mēs gūsim vairāk vārtu nekā pretinieks," piebilda Dukurs.

Latvijas U-18 hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins neņem sevišķi vērā to, ka šogad neviena izlase nepametīs elites divīziju un komandai teorētiski nav jāizjūt papildu spiediens.

"Tas neko daudz nemaina, pagājušajā reizē mēs spēlējām ceturtdaļfinālā pret Kanādu, piekāpjoties tikai spēles beigās, kad noņēmām vārtsargu un pretinieks guva vārtus ar metienu tukšos vārtos. Šogad mēs sev izvirzījām daudz augstākus mērķus un vēlamies tikt vēl tālāk, tad nu redzēsim, kā mums ies, jo nekas vēl nav beidzies."

Latvijas hokejisti šajā mačā izpildīja 41 metienu pa pretinieku vārtiem, taču Šveices izlases vārtsargs Kevins Paše atvairīja 39 metienus (95,12%).

Šveicieši pa Latvijas izlases vārtiem meta mazāk, taču viņi bija precīzāki - 29 mēģinājumos ripa četrreiz sasniedza mērķi.

"Mums nepieciešams vairāk koncentrēties uz mazajām lietām, atgriešanos aizsardzībā un uzdevumu izpildi, jāredz un jāspēlē ar pretinieku spēlētājiem, kuri pieslēdzas uzbrukumam. Mēs analizēsim spēli un skatīsimies, kas būtu jāpamaina. Es nedomāju, ka mums būtu jāmaina daudz, mums jābūt nedaudz gudrākiem un nevajadzētu ar visiem spēkiem rauties uzbrukumā, kad mums nav ripas. Tas bija viens no iemesliem, kādēļ iekritām pretuzbrukumos pirmajā periodā un ielaidām vārtus," sacīja Sorokins.

Vai šogad ir grūtāk un šis turnīrs ir lielāks izaicinājums, jo pagājušogad tas nenotika? Visi puiši izlasē ir pavisam jauni un nav pieredzējušo spēlētāju no iepriekšējiem gadiem.

"Es zinu visus mūsu puišus ļoti labi, mēs sākām strādāt jau iepriekšējā vasarā. Esmu labi iepazinis visus spēlētājus, es domāju viņi ir spējīgi paveikt lielas, nozīmīgas lietas un uzvarēt spēles. Šodien mums tas beigās vienkārši pietrūka. Es saku beigās, jo mums bija daudz vairāk vārtu gūšanas iespēju nekā pretiniekiem. Lai gan es vēlos apsveikt Šveices izlasi ar lielisku sniegumu aizsardzībā un spēli pie saviem vārtiem," teica Sorokins.

"Mums ir diezgan labs uzbrukuma spēks, es domāju šie puiši hokejā tiks tālu.

Šodien mums pietrūka tieši vārtu gūšanas. Tie ir jauni puiši, un, kad nonāc iedzinējos, tad 17-18 gadu vecumā vēlas piespiest sevi doties uz priekšu un aizmirstas citas lietas, kā, piemēram, spēle aizsardzībā," piebilda treneris.

Turnīra turpinājumā Latvijas hokejisti tiksies ar Kanādas, Baltkrievijas un Zviedrijas vienaudžiem. Četras no grupas piecām komandām iekļūs ceturtdaļfinālā.

Nākamā spēle paredzēta pret Kanādu naktī uz ceturtdienu plkst. 4.00 pēc Latvijas laika.

Latvijas U-18 izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā elites divīzijā:

vārtsargi - Kārlis Mežsargs, Linards Lipskis (abi - Hokeja skola "Rīga"), Marks Slavinskis (Daugavpils "Dinaburga");

aizsargi - Bogdans Hodass ("Sport U-20", Somija), Vladimirs Zaicevs ("Dinaburga"), Uvis Silvers Lazarenoks (HS "Rīga"/"Liepāja"), Gustavs Ozoliņš, Niks Feņenko, Rihards Simanovičs, Roberts Andersons, Artjoms Kadņikovs (visi - HS "Rīga");

uzbrucēji - Martins Laviņš ("Baltie Vilki"/HS "Rīga"), Sandis Vilmanis ("Lulea", Zviedrija/HS "Rīga"), Kristians Sāmītis (Stavangeras "Oilers", Norvēģija), Ričards Briņecs ("Zemgale"/LLU), Darels Dukurs ("Langnau U-20", Šveice), Dans Ločmelis ("Lulea", Zviedrija/"Mogo"/LSPA), Roberts Cjunskis ("Lugano U-20", Šveice), Pēteris Purmalis, Ģirts Silkalns, Anrī Ravinskis, Kristaps Kristiņš, Klāvs Veinbergs, Rainers Dārziņš, Mārtiņš Šulcs (visi - HS "Rīga").

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu