Latvijas hokeja izlases spēlētāju apdrošināšana valstij šogad izmaksās 105 tūkstošus eiro (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlase
Latvijas hokeja izlase Foto: Agris Bricis (Latvijas Hokeja federācija)

Latvijas hokeja izlases spēlētāju apdrošināšana šogad valstij izmaksās 105 tūkstošus eiro, trešdien žurnālistiem sacīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Spēlētāju apdrošināšana pirms maijā Rīgā gaidāmā pasaules čempionāta izmaksās 80 tūkstošus eiro, pauda Severs.

Apdrošināšanas izmaksas nav tieši saistītas ar gaidāmā pasaules čempionāta sarīkošanu, tāpēc par šīs naudas piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem būs jālemj valdībai.

No 26. līdz 29. augustam Latvijā notiks olimpiskā kvalifikācija Pekinas spēlēm, kurā startēs arī Latvijas izlase. Latvijas Hokeja federācija (LHF) iesniegusi pieprasījumu valdībai piešķirt 105 tūkstošus eiro abu turnīru vajadzībām, lai apdrošinātu spēlētājus.

"Hokeja federācija, līdzīgi kā citus gadus, lūdz valdību sniegt finansiālo atbalstu apdrošināšanas polises iegādei. Ņemot vērā to, ka rudenī Rīgā norisināsies olimpiskā kvalifikācija, polise tiktu iegādāta ar tvērumu arī uz šo turnīru," pastāstīja Severs.

Pasaules čempionāts hokejā no 21.maija līdz 6.jūnijam norisināsies "Arēnā Rīga" un ledus laukumā, kuru ierīkos Rīgas Olimpiskajā sporta centrā.

Olimpiskās kvalifikācijas turnīrā Rīgā augusta beigās sacentīsies Latvija, Francija, Itālija un Ungārija.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu