Video ⟩ Karašausks un Ikaunieks kaldina FK "Liepāja" uzvaru

CopyDraugiem X Whatsapp
Eduards Tīdenbergs, Artūrs Karašausks, Dāvis Ikaunieks
Eduards Tīdenbergs, Artūrs Karašausks, Dāvis Ikaunieks Foto: Aiga Veisa/optibetvirsliga.com

Latvijas futbola čempionāta jeb "Optibet" virslīgas spēlē FK "Liepāja" trešdien izbraukumā ar rezultātu 3:0 (0:1) uzveica FK "Metta". Uzvarētājiem divus vārtus guva Artūrs Karašausks, bet viens precīzs sitiens Dāvja Ikaunieka rēķinā.

Pirmajā puslaikā laukumā dominēja liepājnieki, kuri jau septītajā minūtē izvirzījās vadībā. Pēc stūra sitiena izspēles bumba soda laukuma sākumā nonāca pie Dāvja Ikaunieka, kurš ar kreiso kāju bumbu raidīja vārtu kreisajā pusē.

"Liepāja" uzbrukumā aktīvi darbojās arī turpmākajās pirmā puslaika minūtēs, Ikauniekam spēli pie pretinieku vārtiem vairākkārt saasinot ar bīstamām piespēlēm. Kurzemes klubs ilgstoši izdarīja spiedienu uz "Metta" vārtiem, bet pārsvaru palielināt liedza tehniskie brāķi.

51.minūtē "Metta" pēc standartsituācijas izspēles bumbu centās nogādāt liepājnieku soda laukumā, taču dažas sekundes vēlāk jau bija spiesta aizsargāties. Mājinieku izspēle bija nesekmīga, kā rezultātā Ikaunieks ar bumbu lielā tempā pietuvojās "Metta" vārtiem un piespēlēja Mihailam Gordejčukam. Baltkrieva sitiens palidoja garām vārtsargam, bet bumbu no vārtu līnijas izsita Jānis Beks.

Spēles 72.minūtē "Metta" labākais snaiperis Junusa Muritala liepājnieku aizsargu atbruņoja no bumbas, bet Vjačeslavs Isajevs bloķēja viņa sitienu. Minūti vēlāk uz maiņu nākušais Artūrs Karašausks apdraudēja "Metta" vārtus un ar trešo mēģinājumu bija sekmīgs. Uzbrucēja pirmais raidījums norībināja vārtu stabu, otro sitienu bloķēja aizsargs, bet ar trešo piegājienu viņš bumbu raidīja zem vārtu pārliktņa.

Desmit minūtes līdz pamatlaika beigām no tuvas distances ar sitienu vilcinājās Dodo, viņam nespējot panākt 3:0. To divas minūtes vēlāk izdevās nokārtot Karašauskam, kurš no laukuma kreisās malas ieskrēja soda laukumā un raidīja bumbu labajā augšējā stūrī.

Sīkstie "Metta" futbolisti šosezon Rīgas Hanzas vidusskolas laukumā bija nepārspēti, atņemot punktus visām trim iepriekšējās sezonas medaļniecēm "Riga" (1:1), RFS (3:3) un "Valmieras" (1:1) komandām. Iepriekšējā mačā gan pārliecinošs zaudējums 2:5 viesos pret "Ventspili".

Liepājnieki pēc trim neizteiksmīgiem zaudējumiem iepriekš svinēja divas minimālas uzvaras ar rezultātu 1:0 - vispirms pret "Ventspili" un pēc tam pret "Daugavpili".

"Metta" komandā ar pieciem gūtiem vārtiem ražīgākais ir Junusa Muritala. Liepājniekiem līdera lomu uzbrukumā uzņēmies Karašausks, kuram nu ir četri vārti.

Vēju pilsētas komandā trešdien laukumā atgriezās sezonas pirmajā mačā savainojumu guvušais Oļegs Veretilo. Traumas dēļ liepājniekiem nevarēja palīdzēt Mārtiņš Ķigurs.

Sezonas pirmajā savstarpējā spēlē ar 4:1 uzvarēja "Liepājas" futbolisti.

Jau ziņots, ka otrdien desmitās kārtas pirmajā spēlē RFS viesos ar rezultātu 1:0 pārspēja "Valmieru", pārņemot no vidzemniekiem līderpozīciju turnīra tabulā. Abām komandām ir pa 17 punktiem, bet rīdziniekiem labāka gūto un zaudēto vārtu starpība (19:9 pret 13:8) ļauj pakāpties uz pirmo vietu.

Tikmēr trešdien "Riga" mājās ar 3:0 (1:0) uzveica "Ventspili", bet BFC "Daugavpils" mājās ar 3:0 (1:0) pārspēja Jūrmalas "Spartaku".

Šo kārtu izlaiž "Noah Jurmala".

Turnīra vadībā ar 17 punktiem astoņos mačos ir RFS, bet otrā ar tādu pašu bilanci ir "Valmiera", kamēr 16 punkti ir "Riga" futbolistiem. Septiņās cīņās pie 13 punktiem tikusi "Daugavpils", 12 punkti "Liepājai", bet "Spartaks" seko ar sešiem punktiem. "Ventspilij" četri punkti, "Metta" trīs punktus izcīnījusi septiņās spēlēs, bet zaudējumi abās spēlēs ir Daugavpils "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā, katrai komandai aizvadot 28 spēles. Kalendārs veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Pēc CAS pagaidu lēmuma LFF valde sacensību nolikumā veica izmaiņas, kas tagad paredz, ka gadījumā, ja čempionātā piedalās astoņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem trešo vietu. Ja čempionātā piedalās deviņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem otro vietu.

Arī šosezon futbola cienītāji var tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās ir pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu