Kad iedegas lampiņa, jālec laukā – Nitišs testē rallijkrosa elektroauto

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Latviešu autosportists Reinis Nitišs pagājušajā nedēļas nogalē bija devies uz Dāniju, kur norisinājās RallyX Nordic čempionāta pirmais posms. Pēc tā Nitišs izmēģināja rallijkrosa nākotnes spēkratu – FIA RX2e elektroauto, un par to sīkāk jaunākajā ātruma un piedzīvojumu raidījuma "Ātruma cilts" sērijā.

Skandināvijā šobrīd tiek rakstīta autosporta vēsture. Tur straujiem soļiem tiek attīstīta rallijkrosa elektroauto klase, un Reinim Nitišam ir bijusi unikāla iespēja sēsties pie 300 zirgspēku RX2e auto stūres.

Elektroauto pa pirkstiem nesit, bet, ja iedegas noteikta lampiņa, ir ātri jālec laukā, lai nesadegtu. Reinis par demo braucieniem ir sajūsmā, jo elektroauto ir ātrs un perfekti vadāms. RX2e parametru ziņā neatšķiras no ielas auto, bet tam ir divi motori – viens priekšā, otrs aizmugurē. Reiņa pieredze rāda, ka pēc četriem apļiem ir jāapstājas, lai uzlādētu un atdzesētu bateriju. Pirms starta ar elektroauto ir klusums un adrenalīns nav tik traks kā citās reizēs, bet Reinis ir pārliecināts, ka šādai klasei ir savs šarms un nākotne.

Nitišs sola par elektrorallijkrosa ideju neaizmirst, bet viņa paša dienaskārtībā šajā laikā ir Xtreme klases bagiji. Sportists aprīļa beigās Dānijā startējis RallyX Nordic čempionāta pirmajā posmā spēcīgajā bagiju klasē, kur pamatīgi dabūjis iekšās no skandināvu braucējiem. Lai arī ar bagiju Reinim līdz pjedestālam vēl ir stipri tālu, viņš jau drīz startēs nākamajā sacensību posmā Zviedrijā.

Vai rallijkrosa čempionam bagijā dod kādas atlaides un kāpēc daudzi braucēji pēdējā laikā pāriet uz šo sporta veidu, noskaidrosim jaunajā Ātruma cilts sērijā.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu