Gudļevskis vēl vienu sezonu spēlēs Slovākijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristers Gudļevskis
Kristers Gudļevskis Foto: http://www.hcslovan.sk

Latvijas hokeja vārtsargs Kristers Gudļevskis karjeru arī nākamajā sezonā turpinās Slovākijas čempionāta vienībā Bratislavas "Slovan", pirmdien ziņo klubs.

Aizkrauklieša līgums būs spēkā līdz 2022.gada 30.aprīlim.

Tiek ziņots, ka Gudļevskis Bratislavas vienībai pievienosies jūlijā pirms koptreniņu uz ledus posma, lai izietu pilnu vārtsarga treniņu kursu vārtsargu trenera Petera Skrabelja vadībā.

Vārtsargs oktobrī pievienojās Austrijas čempionāta klubam Fillahas EC VSV un tās rindās aizvadīja 27 spēles, kurās vidēji mačā ielaida 2,80 ripas un atvairīja 91,3% raidījumu. Februāra sākumā Gudļevskis vienojās par sadarbību ar "Slovan".

"Neskatoties uz viņa īpašībām un labajiem statistikas rādītājiem, vārtsargs vienmēr ir vainīgs, kad viņa komanda piedzīvo neveiksmi, kā tas notika viņa iepriekšējā klubā," citēts kluba ģenerālmenedžeris Marošs Krajči. "Tomēr viņš ātri nostiprinājās "Slovan" sastāvā, rādot labu sniegumu vārtos un uzlabojot to ar katru nākamo maču."

Pusfināla sēriju ar "Zvolen" viņš jau sāka kā pirmais vārtsargs, četrās spēlēs atvairot vairāk nekā 94% metienu.

Viņa konkurents vārtos amerikānis Tailers Pārkss pēc teicama debijas gada Eiropā mēģinās iegūt līgumu kādā spēcīgākā līgā un kluba vadības piedāvājumu pagarināt līgumu neilgi pēc jaunā gada noraidīja.

Skrabelja vadībā jaunajai sezonai gatavosies arī divi slovāku talanti - 18 gadus vecais Rihards Noskovičs un Ādams Beke.

Gudļevskis septiņos mačos "Slovan" komandā pamatturnīrā atvairīja vidēji 91,4% metienu un savos vārtos ielaida 2,57 ripas spēlē.

Iepriekšējā sezonā Gudļevskis spēlēja Vācijas augstākajā līgā (DEL), kur 25 spēlēs vidēji ielaida 2,65 vārtus un caurmērā atvairīja 90,41% metienu. Tikai piecos no šiem 25 mačiem "Fischtown Pinguins" netika pie punktiem.

Tikmēr sezonas ievadā viņš Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" rindās deviņos mačos izcīnīja trīs uzvaras, vidēji ielaida 3,45 ripas un atvairīja 86,3% metienu.

Gudļevskis 2018./2019.gada sezonā atgriezās no Ziemeļamerikas, 31 KHL spēlē vidēji ielaižot 2,37 ripas un atvairot 91,0% metienu. Divos mačos viņš palika nepārspēts, bet sezonas otrajā daļā viņu izkonkurēja krievs Timurs Biļalovs.

Vēl 2013.gadā pēc veiksmīgi aizvadīta pasaules čempionāta Gudļevski Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar kopējo 124.numuru izvēlējās Tampabejas "Lightning". Tieši togad viņš uzsāka savas gaitas Ziemeļamerikā un paspēja arī debitēt pasaules spēcīgākajā hokeja līgā.

Latvietis 2013./2014.gada sezonu sāka Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandā Floridas "Everblades", bet pēc neilga laika saņēma izsaukumu uz "Lightning" fārmklubu Amerikas hokeja līgā (AHL) Sirakjūsas "Crunch", kur pavadīja lielāko daļu sezonas. Savukārt 2014.gada februārī vārtsargs lieliski aizstāvēja Latvijas godu Soču olimpiskajās spēlēs, bet sezonas izskaņā debitēja "Lightning" sastāvā. Tādējādi Gudļevskis kļuva par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš vienas sezonas laikā spēlējis NHL, AHL, ECHL un olimpiskajās spēlēs.

Tiesa, četros pavadītajos gados "Lightning" sistēmā Gudļevskis lielākoties spēlēja "Crunch" komandā.

Savukārt pirms 2017./2018.gada sezonas Gudļevskis parakstīja līgumu ar citu NHL vienību Ņujorkas "Islanders", tomēr visu sezonu viņš pavadīja AHL komandā Bridžportas "Sound Tigers". Tās rindās viņš aizvadītajā sezonā 37 spēlēs vidēji ielaida 2,83 ripas un atvairīja 89,7% metienu.

Kopumā Gudļevskis laukumā bijis trijos NHL regulārā čempionāta spēlēs un divos Stenlija kausa mačos.

Gudļevskis pārstāvējis Latvijas U-18, U-20 un pieaugušo izlases pasaules čempionātos un Soču olimpiskajās spēlēs.

Vārtsargs pirms karjeras uzsākšanas Ziemeļamerikā vairākus gadus pavadīja Rīgas "Dinamo" sistēmā, 2012./13.gada sezonā uzspēlējot divus mačus arī pieaugušo komandā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu