Bērziņš izceļas ar "double-double" "Stelmet Enea" zaudējumā pirmajā ceturtdaļfināla spēlē

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Bērziņš
Jānis Bērziņš Foto: Tomasz Browarczyk

Jānis Bērziņš trešdien izcēlās ar "double-double", bet cits Latvijas basketbolists Rolands Freimanis guva deviņus punktus Vienotās līgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē, kurā viņu pārstāvētā Zelonas Guras "Stelmet Enea" piedzīvoja zaudējumu.

"Unics" mājās sagrāva latviešu pārstāvēto komandu ar 87:60 (24:16, 22:9, 22:19, 19:16).

Bērziņš nospēlēja 20 minūtes un 30 sekundes, kuru laikā grozā raidīja trīs no četriem divpunktu un vienu no diviem trīspunktu metieniem, kā arī vienīgo soda metienu. Viņš arī izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja trīs personiskās piezīmes, izprovocēja vienu pārkāpumu pretiniekam un spēli noslēdza ar komandā labāko efektivitātes koeficientu 17.

Freimanis laukumā pavadīja 28 minūtes un 11 sekundes, kuru laikā grozā raidīja trīs no sešiem divpunktu un vienu no septiņiem trīspunktu metieniem. Viņš arī izcīnīja astoņas bumbas zem groziem, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja trīs personiskās piezīmes, izprovocēja divus pārkāpumus pretiniekiem un spēli noslēdza ar efektivitātes koeficientu seši.

Rezultatīvākais viesu komandā ar 11 gūtajiem punktiem bija Kriss Ričards, ber mājiniekiem 23 punkti un piecas atlēkušās bumbas Okaro Vaita kontā.

Otrdien Sanktpēterburgas "Zeņit" savā laukumā pieveica Mareka Mejera pārstāvēto Permas "Parma" ar 86:66, sērijā izvirzoties vadībā ar 1-0.

Citā spēlē Maskavas CSKA bez Jāņa Strēlnieka pieteikumā savā laukumā pārspēja "Ņižņij Novgorod" ar 84:59. Sērijā līdz divām uzvarām CSKA ir vadībā ar 1-0.

Izslēgšanas spēlēs neiekļuva Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga vadītā un Jāņa Kaufmaņa pārstāvētā "Kalev"/"Cramo", kas ieņēma desmito vietu, Nursultanas "Astana" vienība ar Ojāru Siliņu, kas finišēja 12.vietā, un Toma Leimaņa un Klāva Čavara pārstāvētā Minskas "Cmoki", kuras treneru korpusā ir arī Edmunds Valeiko, kura noslēdza turnīra tabulu.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā regulārajā turnīrā startē 13 komandas - deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Otro sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2019./2020.gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot. Čempionāta pārtraukšanas brīdī pirmajā vietā bija Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ieņēma Maskavas CSKA.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu