Veselības inspekcija "Daugavas stadiona" ledus hallei sniegusi pozitīvu slēdzienu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Daugavas stadiona ledus halle
Daugavas stadiona ledus halle Foto: Zane Bitere/LETA

"Daugavas stadiona" ledus halles novērtēšanas gaitā ir konstatēts, ka objekts atbilst higiēnas prasībām, līdz ar ko ir izsniegts Veselības inspekcijas (VI) atzinums ar pozitīvu slēdzienu, pavēstīja VI.

Inspekcijas speciālisti halles higiēnisko novērtēšanu atbilstoši savas kompetencei jomai veica 7.maijā.

Pēc tam, kad pasaules hokeja čempionātam paredzētā "Daugavas stadiona" ledus treniņa halle piedzīvoja atkārtotas neveiksmes ēkas nodošanā ekspluatācijā, kultūras un sporta centra "Daugavas stadions" vadība un atbildīgā būvnieku kompānija "ARMS Group" vairākas dienas izvairās komentēt gatavību pasaules hokeja čempionātam.

Vairāku dienu laikā aģentūrai LETA nav izdevies sazināties ar ledus halles būvnieka "ARMS Group" īpašnieku un vadītāju Artūru Sprudzānu, kurš neatbildēja uz telefona zvaniem.

Tāpat aģentūrai LETA vairākas dienas nav izdevies noskaidrot halles gatavību čempionātam no sporta bāzes valdes locekļa Daniēla Nātriņa, kurš arī neatbild uz telefona zvaniem.

Ceturtdien turpinoties komunikācijai ar ēkas apsaimniekotājiem, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) piektdien, 14.maijā, plāno veikt klātienes pārbaudi "Daugavas stadiona" ledus treniņu hallē.

Trešdien objektu apmeklējuši VUGD inspektori un secinājuši, ka liela daļa no iepriekš dienesta konstatētajām ugunsdrošības nepilnībām ir novērstas, taču ne visas.

Rīgā gaidāmajā pasaules čempionātā izlašu treniņi paredzēti jaunuzceltajā "Daugavas" stadiona ledus hallē, taču tā vēl nav nodota ekspluatācijā.

Pagājušās nedēļas nogalē VUGD sagatavoja negatīvu atzinumu par halles atbilstību ugunsdrošības prasībām.

Tikmēr "Volvo" sporta centra hallē pakāpeniski sākti darbi, lai nepieciešamības gadījumā varētu uzņemt izlašu treniņus pasaules hokeja čempionāta laikā.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks no 21.maija līdz 6.jūnijam.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, 2019.gadā "ARMS Group" strādāja ar 5,294 miljonu eiro apgrozījumu un guva 54 815 eiro peļņu. Uzņēmuma finanšu dati par 2020.gadu vēl nav publiskoti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu