Štelmahera un Vairoga vadītā "Kalev"/"Cramo" triumfē Igaunijas basketbola čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Tairo Lutter

Latvijas basketbolists Jānis Kaufmanis, galvenais treneris Roberts Štelmahers un asistents Akselis Vairogs pirmdien kopā ar Tallinas "Kalev"/"Cramo" komandu uzvarēja Igaunijas meistarsacīkstēs, kamēr Lauris Blaus un Linards Jaunzems "Parnu Sadam" sastāvā kļuva par vicečempioniem.

Tallinieši finālsērijas ceturtajā spēlē viesos ar rezultātu 96:70 (21:22, 32:25, 21:12, 22:11) guva virsroku pār "Parnu Sadam" un sērijā līdz trim uzvarām panāca 3-1.

Kaufmanis laukumā pavadīja 16 minūtes un 46 sekundes, gūstot sešus punktus ar realizētiem diviem no četriem tālmetieniem. Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu bumbu, vienu reizi pārkāpa noteikumus un sakrāja septiņus efektivitātes koeficienta punktus.

Blaus desmit minūtēs un 46 sekundēs guva divus punktus, realizējot vienu no pieciem divpunktu metieniem. Viņa kontā arī viena atlēkusī bumba, divas rezultatīvas piespēles un viena piezīme.

Divus punktus guva arī Jaunzems, kurš 12 minūšu un 29 sekunžu laikā iemeta vienu no četriem metieniem divu punktu vērtībā. Tāpat viņš pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra vienu bumbu un tika pie trim personiskajām piezīmēm.

Štelmahera vadītajā komandā 31 punktus guva Ševons Lūiss, 23 punkti bija Markusam Kīnam, bet 14 punkti un desmit bumbas zem groziem bija Devinam Tomasam.

Pērnaviešiem ar 26 punktiem rezultatīvākais bija Edons Mačhuni.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā bronzas medaļu Raplas "Avis Utilitas" sastāvā izcīnīja Roberts Freimanis, bet ceturto vietu guva Jura Umbraško vadītā Rakveres "Tarvas" komandu, kuru pārstāv Kristaps Gludītis.

2020.gada pavasarī čempions Covid-19 epidēmijas dēļ netika noskaidrots, bet četrās iepriekšējās sezonās uzvarētāju kausu virs galvas nemainīgi cēla "Kalev"/"Cramo" basketbolisti. Tallinas klubs, kas šosezon uzvarēja arī Igaunijas-Latvijas basketbola līgā, par ziemeļu kaimiņu čempionu kronēts 12 reizes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu